ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μακεδονία» τα Σκόπια για το Παρίσι με… υπογραφή Τσίπρα

«Μακεδονία» τα Σκόπια για το Παρίσι με… υπογραφή Τσίπρα

Ενώ ο όρος «Μακεδονία» που χρησιμοποίησε μιλώντας για τα Σκόπια ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας συνεχίζει να προκαλεί έντονα παλιρροιακά πολιτικά κύματα, ένα νέο έγγραφο έρχεται να φωτίσει περαιτέρω την επίσημη κυβερνητική άποψη σε ένα μείζον Εθνικό ζήτημα.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΙΧΕ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Και σε αυτό το έγγραφο δεν πρωταγωνιστεί, απλά μία «γκάφα» υπουργού της κυβέρνησης.

Ήταν το Σάββατο 12 Μαρτίου όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Παρίσι στο πλαίσιο συνάντησης των ευρωπαίων σοσιαλιστών. Εκείνη τη μέρα, μάλιστα, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ακολούθησε κοινή δήλωση των δύο πολιτικών ανδρών και επίσημη ανακοίνωση.

Σε αυτήν, λοιπόν, την επίσημη ανακοίνωση, η οποία βρίσκεται δημοσιευμένη στην επίσημη σελίδα του Elysee (http://www.elysee.fr/) τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία». Απλά και κυνικά.

Το επίμαχο απόσπασμα της ανακοίνωσης – την οποία ουδείς πήρε «χαμπάρι» από την επίσημη κυβέρνηση – αναφέρει στα Γαλλικά: «Nous eviterons que la Grece soit obligee- comme c'est le cas aujourd'hui - de retenir frontiere entre la Macedoine et la Grece et dans des conditions... »

macedonia

Σχετικές ειδήσεις