ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τις εμμονές της

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τις εμμονές της

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας απάντησε σήμερα, Παρασκευή (18/03/2016) στην «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε, δήλωση του Τούρκου ομολόγου του, ο οποίος επέκρινε τις δηλώσεις που πραγματοποίησαν από κοινού την Τρίτη (15/03/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκεσιάν σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν», υπογράμμισε σε αυστηρό τόνο ο Κ. Κούτρας και πρόσθεσε: «Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική. Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει γραπτώς χθες, Πέμπτη (17/03/2016) πως «οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας, η οποία αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».

Σχετικές ειδήσεις