ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Φάιμαν: Να αποκλειστεί κάθε παράνομη είσοδος στην Ευρώπη (vid)

Σύνοδος Κορυφής - Φάιμαν: Να αποκλειστεί κάθε παράνομη είσοδος στην Ευρώπη (vid)

Την ανάγκη να προστατευθούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε νόμιμους μετανάστες τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

«Θα πρέπει κάθε είσοδος να είναι νόμιμη και να αποτραπεί κάθε είδους εγκληματικότητα. Έχουμε πολύ κόσμο που θέλει να έρθει στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί να ζητήσει άσυλο. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να γυρίσουν πίσω. Όταν οι πρόσφυγες είναι περισσότεροι από όσους μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα. Πρέπει να αποκλείσουμε κάθε παράνομη οδό στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος, δεν περιμένουμε να έρθουν στην Αυστρία τόσοι πολλοί, όσιο βρίσκονται στη Γερμανία», σημείωσε ο κ. Φάιμαν.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί η βίζα για τους Τούρκους. Οταν εκπληρωθούν, θα μπορέσουμε, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε νερό στο κρασί μας, σχετικά με αυτά που έχουμε θέσει. Υπάρχουν σημεία που δεν έχουν εκπληρωθεί, όπως το θέμα της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Τουρκία», πρόσθεσε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Σχετικές ειδήσεις