ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί και πάλι ο Μπαλαούρας: Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία»

Προκαλεί και πάλι ο Μπαλαούρας: Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία»

Προκλητικές δηλώσεις ακούστηκαν, για ακόμα μια φορά από κυβερνητικά χείλη, για την ονομασία των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχτεί υπό προϋποθέσεις την ονομασία «Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, μιλώντας το πρωί στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε, «Αν αφαιρέσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να φοράνε χλαμύδες και τέτοια όπως τα σχολίασα σε ανακοίνωσή μου, αφού έχει καθιερωθεί de facto η ονομασία ''Μακεδονία'' μπορούμε να ανεχτούμε και να λέγονται ''Μακεδονία''».

«Εγώ Σκόπια τα λέω... Δήλωσα, και πιστεύω, ότι είμαστε υπέρ της σύνθετης ονομασίας και αυτή είναι και η γραμμή του κόμματος, η διπλή ονομασία, είπα όμως ότι η πραγματικότητα -δυστυχώς- είναι ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο... Όταν πήγε να κάνει κάτι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, και από την Εκκλησία και από το Σαμαρά και από το κόμμα του... Ο Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση Πινέιρο, με την οποία τώρα θα ησυχάσει, και τώρα πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης σε fora με την ονομασία να λέει φαρδιά πλατιά το όνομα ''Μακεδονία''», ανέφερε χαρακτηριστικά

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση ο οποίος είπε, «η έμμονη του Μπαλαούρα είναι ντροπή και δεν είναι προσωπική του θέση είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικές ειδήσεις