ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Νέα Δημοκρατία: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, αυξήθηκαν κατά 16 δισ. ευρώ, και διαμορφώθηκαν πλέον, σωρευτικά, στα 87 δισ. ευρώ.

Είναι μάλιστα εξαιρετικά ανησυχητικά τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του 2016, όπου παρατηρείται "έκρηξη” των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 2,4 δισ. ευρώ από το τέλος του 2015, σε μία περίοδο που δεν έχουν καν ξεκινήσει οι φορολογικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της επιβολής νέων φόρων που έχει οδηγήσει στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και της αποδυνάμωσης του τομέα της φορολογικής διοίκησης και των φορολογικών ελέγχων.

Αυτό είναι το "αποτύπωμα” των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της αριστερής διακυβέρνησης.

Δυστυχώς, όμως, "τα χειρότερα είναι μπροστά μας”.

Οι νέες, μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις που σχεδιάζει η Κυβέρνηση θα στραγγαλίσουν την οικονομία και θα επιδεινώσουν δραματικά την κρίση».

Σχετικές ειδήσεις