ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψυχρό» το κλίμα για τον Τσίπρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων

«Ψυχρό» το κλίμα για τον Τσίπρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδος η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Οι δυο άνδρες δεν θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις πράγμα που μαρτυρά πως το κλίμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων δεν είναι και τόσο θερμό για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ελληνικό πρόγραμμα και τους στόχους του.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το Παρίσι, μετά το τέλος της συνάντησης που κράτησε περίπου μια ώρα, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές για τον κ. Τσίπρα, καθώς όπως φαίνεται ο Γάλλος Πρόεδρος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης τόσο στις μεταρρυθμίσεις όσο και στη Μάρτιν Σούλτς.

Μάλιστα σύμφωνα με ανταποκρίσεις από την πρωτεύουσα της Γαλλίας ο κ. Ολάντ είπε σε συνεργάτη του: «Εγώ θέλω να σώσω την Ελλάδα όχι τον Τσίπρα»!

tsipras olant parisi

Ο πρωθυπουργός μετέφερε στο Γάλλο Πρόεδρο την εκτίμηση ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό διότι κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος.

Όσον αφορά τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας το πώς θα κατανέμει τα βάρη.

Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

tsipras oland parisi 2

Σχετικά με το ΔΝΤ η ελληνική πλευρά θα υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,3% ενώ εχθές ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.

«Η Ελλάδα διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει για το πώς τα κατανέμει τα βάρη μέσω των νομοσχεδίων που ψηφίζει», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός στον Γάλλο Πρόεδρο.

Στην ανάγκη να κλείσει την άλλη εβδομάδα η αξιολόγηση συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή τους σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Μαξίμου: Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα η συνάντηση

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν «απόλυτη ικανοποίηση» για τη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δηλώνοντας ότι έγινε σε «εξαιρετικά θερμό κλίμα», και ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας έδειξε απόλυτη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα πάντα με τους κυβερνητικούς κύκλους, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία.

Το αυριανό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Αύριο Πέμπτη στις 12 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις