ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση των εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής» με Κατρούγκαλο και Νεφελούδη

Συνάντηση των εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής» με Κατρούγκαλο και Νεφελούδη

H προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με την παρουσία της εργοδοσίας και των εργαζομένων στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Ωστόσο, συναντήθηκαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης με τους εργαζόμενους της εταιρείας και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την πάγια δέσμευση του υπουργείου για την υποστήριξη του δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη τη φάση εξέλιξης της πτωχευτικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «το Υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των εργαζομένων, ενεργοποιώντας προγράμματα που έχει στη διάθεση του (όπως το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης), ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν ένδικα μέσα για την αξιοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους, ιδίως δε τις αποζημιώσεις».

Νωρίτερα, πάντως, προκλήθηκε ένταση κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της «Ηλεκτρονικής» Γιάννης Στρούτσης, όταν εργαζόμενοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για τον τρόπο, με τον οποίο η επιχείρηση κήρυξε πτώχευση και μάλιστα χωρίς να υπάρξει διαβούλευση με το προσωπικό.

Σχετικές ειδήσεις