ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό 2016 - Χαμός στη Βουλή: «Μετωπική» Σκουρλέτη - Παππά με εκφράσεις πεζοδρομίου

Ασφαλιστικό 2016 - Χαμός στη Βουλή: «Μετωπική» Σκουρλέτη - Παππά με εκφράσεις πεζοδρομίου

Φωτιά πήρε η ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το ασφαλιστικό, ότανξέσπασε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, με τον υπουργό ξεκινώντας την ομιλία του να λέει προς την Χ.Α. «εσείς οι ίδιοι ενέχεστε σε δολοφονίες σας γνωρίζει καλά ο λαός».

Ο βουλευτή της Χ.Α. στη συνέχεια έκανε λόγο «για ιδεολογήματα τα οποία στηρίχθηκαν σε εκατομμύρια νεκρούς και στα γκούλακ», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συντάσσεται με τις δυνάμεις κατοχής των δανειστών».

«Είστε υμνητές της δικτατορίας, υπερασπίζεστε ότι τα κρεματόρια, τις διώξεις και ότι επαχθές έχει υπάρξει στην ιστορία. Εσείς οι ίδιοι ενέχεστε σε δολοφονίες σας γνωρίζει καλά ο λαός» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σκουρλέτης και τόνισε ότι «αυτές οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν τη φωνή της δημοκρατίας».

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες και φωνές από τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να απαντά, «πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο».

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος ζήτησε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσει.

Συνεχίζοντας ο κ. Σκουρλέτης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, ενώ δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική πάλη που έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση.

«Διαπραγμάτευση είναι να παίρνεις τη μικρή ΔΕΗ τον ψηφισμένο νόμο και να τον ακυρώνεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του αγωγού TAP, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να αυξήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη από 11 δισ. ευρώ στα 32 δισ. ευρώ και τόνισε ότι η κυβέρνηση ασκεί «πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική».

«Εμείς θα απευθυνόμαστε στον κόσμο με ειλικρίνεια και θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα και καταστάσεις. Έτσι θα προχωρήσουμε και αυτή είναι η διαφορά μας από εσάς», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων