ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Αφαίμαξη για το λαό, φορολογική ασυλία για τους εφοπλιστές

Κουτσούμπας: Αφαίμαξη για το λαό, φορολογική ασυλία για τους εφοπλιστές

Ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να φέρει σε πέρας «την αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο και οι εταίροι της τύπου Μέρκελ, Ολάντ και Σια», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε κάλπικη την αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, για το «ποιος είναι ο λιγότερο επώδυνος τρόπος για τη νέα σφαγή του λαού: η νέα αύξηση της φοροαφαίμαξης ή νέα μείωση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική πολιτική;».

«Όσες ατάκες, όσες φραστικές κορώνες και αν ανταλλάξουν τις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν να κρύψουν τη βαθιά συμφωνία τους, στην πολιτική που σφαγιάζει το λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συμφωνίας, έφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας, τη διατήρηση της φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «πληρώνουν ετήσιους φόρους όσο τα ναύλα μερικών ημερών και η Νέα Δημοκρατία βεβαίως δεν βγάζει άχνα γι΄αυτό».

Την ίδια ώρα, με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εκτοπίζονται βίαια χιλιάδες φτωχοί αγρότες, επαγγελματίες, που δεν θα αντέξουν και τη θέση τους θα καλύψουν οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση τελειώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Η πολιτική σας τσακίζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των μονοπωλίων. Από τη μία διατηρείτε και ενισχύετε τις νόμιμες φοροελαφρύνσεις των μονοπωλίων και από την άλλη συνεχίζετε τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία βλέπουν να αυξάνονται συνεχώς οι φόροι και να μειώνονται τα εισοδήματά τους».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε τη συνολική στάση της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, ώστε «να τσακίσει ό,τι έχει ακόμα απομείνει όρθιο από εργατικά- λαϊκά δικαιώματα, διαχειριζόμενοι ταυτόχρονα και τις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να εκτονωθούν γρήγορα, εν μέσω γιορτών». Κι αυτό - προσέθεσε - για να συνεχίσει απρόσκοπτα την προδιαγεγραμμένη πορεία προς το τέταρτο μνημόνιο, «τον αυτόματο ή ημιαυτόματο κόφτη, το σύνολο των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα, ότι δηλαδή έρθει μετά τις 24 Μάη».

«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι είστε πολύ καλοί μαθητές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, άξιοι συνεχιστές ό,τι πιο αντιδραστικού έζησε αυτός ο τόπος μέσα από τα κόμματα της δεξιάς νεοφιλελεύθερης διαχείρισης τύπου ΝΔ, όσο και ότι πιο σάπιου και διεφθαρμένου έφερε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα» συμπλήρωσε.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως η κυβέρνηση αποφάσισε εν μια νυκτί να φέρει στην Ολομέλεια αιφνιδιαστικά «το νομοσχέδιο - λαιμητόμο που το εργατικό λαϊκό κίνημα, από την πρώτη στιγμή το είχε χαρακτηρίσει ως αιτία πολέμου» με στόχο να αποφύγει την 48ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει όλα τα συνδικάτα στη χώρα και την δικαιολογημένη οργή των αγροτών που προετοίμαζαν τη μαζική κάθοδό τους στην Αθήνα. Για τον ίδιο λόγο - είπε ο κ. Κουτσούμπας - μετέθεσε τον επίσημο εορτασμό της Πρωτομαγιάς την τρίτη μέρα μετά τις γιορτές του Πάσχα, δηλαδή κολλητά στις μέρες των αργιών των γιορτών, ώστε οι μεγάλες πόλεις να είναι άδειες από κόσμο.

«Δείχνει το μεγάλο φόβο σας που είναι το οργανωμένο κίνημα, αφού δεν καταφέρατε, με τα ψέματα, τις κάλπικες υποσχέσεις και τις διάφορες αλχημείες, μέχρι και τις γνωστές τυχοδιωκτικές κουτοπονηριές σας, να κάνετε το λαό να συναινέσει στην αντιασφαλιστική και φορομπηχτική σας «μεταρρύθμιση», ανέφερε.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο ελληνικός λαός οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έδωσαν και αυτές τις μέρες την απάντησή τους, διαδηλώνοντας κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα. Προσέθεσε δε, πως «όλο αυτό» δεν τελειώνει εδώ, «βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα», καθώς ο ελληνικός λαός δεν θα ανεχθεί, δεν θα νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτό το αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων