ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Κουρουμπλής – Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο γενεσιουργό πατριωτισμό

Ασφαλιστικό: Κουρουμπλής – Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο γενεσιουργό πατριωτισμό

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να επιδείξουν μέτρο και εχεφροσύνη για να μπορέσουν να φανούν έστω και τώρα χρήσιμοι στον τόπο, κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από ένα νέο αφήγημα, ένα νέο γενεσιουργό πατριωτισμό, που πραγματικά θα μετουσιώσει την κοινωνική αδράνεια και την κοινωνική παθητικότητα σε μια συλλογική προσπάθεια να βγάλουμε όλοι μαζί τον τόπο απ' αυτήν την κρίση» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής. «Εδώ είναι πεδίον δόξης λαμπρόν. Θα κριθούμε όλοι. Και οι συμπολιτευόμενοι και οι αντιπολιτευόμενοι» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Θα κριθούμε όλοι από τη στάση και τη συμπεριφορά μας κι εκεί θα καταγράψουμε το τι έχει ο καθένας μέσα στη σκέψη του και μέσα στο μυαλό του» πρόσθεσε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδίδεται σε στείρα κριτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για πρώτη φορά στα δημόσια πράγματα και είχε το ήθος και την πολιτική παρρησία να πει στον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τι δυσκολίες τον περιμένουν, συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών. «Αντί, λοιπόν, να δείξετε υπομονή και δημιουργική κριτική, ο στόχος σας είναι να ανατραπεί η Κυβέρνηση. Και διερωτάται κανείς: Τόσο πάθος έχετε με τις καρέκλες; Δεν μπορείτε να κάνετε καθόλου υπομονή;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε πως ο αρχηγός της ΝΔ επαναλαμβάνει σήμερα εναντίον του πρωθυπουργού, όσα καταλόγιζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Ανδρέα Παπανδρέου, όμως - όπως προσέθεσε - δεν είπε για τις μεταρρυθμίσεις που έκανε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Τι έκανε για τη διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων; Τι έκανε για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας; Γιατί ξοδεύτηκαν 7 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2000 μέχρι σήμερα για τη διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων και δεν κουμπώνει κανένα σύστημα το ένα με το άλλο; Σ' αυτά δεν θα απαντήσει κανείς ποτέ;» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων