ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι στο πλευρό του Νίκου Νικολόπουλου για το «Γολγοθά» που ανεβαίνει η οικογένεια του

Όλοι στο πλευρό του Νίκου Νικολόπουλου για το «Γολγοθά» που ανεβαίνει η οικογένεια του

Η πολιτική αντιπαράθεση πολλές φορές είναι σκληρή, σχεδόν αδυσώπητη. Χωρίζει τους ανθρώπους και φυσικά, τα κόμματα και τους πολιτικούς. Όμως, υπάρχουν ανθρώπινες στιγμές, κάποιες χαρούμενες και οι περισσότερες δυσάρεστες, που η πολιτική αντιπαράθεση επιβάλλεται να μπει στην άκρη. Και ευτυχώς, στην Ελλάδα τουλάχιστον, μπαίνει...

Ανεξάρτητα από κόμμα και χρώμα…

Απόδειξη αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο, του οποίου η 17χρονη κόρη, Νίκη, δίνει έναν δύσκολο και σχεδόν ανυπέρβλητο αγώνα επιβίωσης.

Ο «Γολγοθάς» της οικογένειας του βουλευτή, που έχει δει τα φώτα δημοσιότητας λόγω και της απόφασης των γονέων της Νίκης να δωρίσουν τα όργανά της σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο κανέναν στη Βουλή και στην πολιτική.

Όπως γράφει ο τοπικός τύπος και τα sites της Πάτρας - που είναι φυσικό επόμενο να έχουν ως κεντρικό θέμα και να «παρακολουθούν από κοντά» την περιπέτεια της Νίκης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο - «επώνυμοι και ανώνυμοι» εκφράζουν με πολλούς τρόπους την συμπαράσταση τους, στην .πολυμελή οικογένεια του Νίκου Νικολόπουλου.

nikaki2 1

Οι Μητροπολίτες Πατρών και Αιγιαλείας με ευχές και ακολουθίες που τελούν, αλλά και με την ευλογία ιερών λειψάνων, που «έφτασαν» στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, στηρίζουν την οικογένεια. Το ίδιο συμβαίνει και με αρκετούς Μητροπολίτες, ιδιαίτερα μάλιστα με εκείνους που «ευλογούν» την δωρεά οργάνων, όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου. Άλλωστε οι στενοί δεσμοί του Νίκου Νικολόπουλου με την Εκκλησία είναι γνωστοί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα πρόσωπα της πολιτικής αφού ο Νίκος Νικολόπουλος, εκλέγεται Βουλευτής σχεδόν 27 χρόνια και επόμενο είναι να θεωρείται ιστορικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς.

Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Κώστας Καραμανλής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πάνος Καμμένος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ντόρα Μπακογιάννη Γιώργος Καρατζαφέρης κλπ, καθώς και αρκετοί Υπουργοί και βουλευτές έχουν επικοινωνήσει με τον Νίκο Νικολόπουλο για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους. μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πολιτικοί που έχουν συγκρουστεί πολλές φορές μετωπικά και πολύ σκληρά με το Νίκο Νικολόπουλο.

Χαρακτηριστικό ήταν εξάλλου και το μήνυμα που έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω του facebook για την απόφαση του Νίκου Νικολόπουλου και της συζύγου του, Αναστασίας Μανωλοπούλου, για τη δωρεά οργάνων. Ο πρόεδρος του Ποταμιού, έγραψε: «Με το Νίκο Νικολόπουλο δε με συνδέει τίποτα. Αντιθέτως μας χωρίζουν πολλά. Θα ήθελα όμως να εξάρω την πρόθεσή του και την πρόθεση της γυναίκας του Αναστασίας να δωρίσουν τα όργανα της πανέμορφης κόρης τους Νίκης.

Όπως μου είχε πει στους "Πρωταγωνιστές" μια κοπέλα που δώρισε τα όργανα του αδελφού της "το μόνο που απαλύνει λίγο τον πόνο μου είναι να σκέφτομαι ότι τα μάτια και η καρδιά του αδελφού μου συνεχίζουν αλλού". Μπράβο τους. Ελπίζω να υπάρξουν μιμητές. Να πάψει η Ελλάδα να είναι η χώρα με τους λιγότερους δωρητές και τους λιγότερους αιμοδότες».
Η πολιτική χωρίζει, ο ανθρώπινος πόνος ενώνει...

Αν και θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχει πόνος για κανέναν άνθρωπο, εντούτοις ας αναγνωρίσουμε ότι τουλάχιστον η πολιτική στην Ελλάδα έχει κατακτήσει ένα καλό επίπεδο πλέον και ξέρει να διαχωρίζει τις καταστάσεις...

Σχετικές ειδήσεις