Τα μνημόνια είναι εδώ και ο Σταθάκης επιμένει πως έρχεται... ανάπτυξη!

Newsbomb

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε σήμερα, Τετάρτη (08/06/2016), ότι «διαμορφώνεται η μεταστροφή της οικονομίας σε μια αναπτυξιακή τροχιά».

Μιλώντας από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας της «Ναυτεμπορικής», με τίτλο «Φυγή προς τα εμπρός. Βέλτιστες στρατηγικές στα χρόνια της κρίσης», ο Γ. Σταθάκης είπε ότι «από τον περασμένο Σεπτέμβρη η κυβέρνηση υλοποιεί μια συμφωνία που έχει τρεις βασικές ενότητες. Πρώτον, τη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών, δεύτερον, τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, το νέο πλαίσιο και άλλες παραμέτρους. Τρίτον τις διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να υπάρξει από κοινού με τα προηγούμενα δύο μια βιώσιμη βάση σταθερότητας για την ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο νέο αναπτυξιακό νόμο, η ψήφιση του οποίου επίκειται στη Βουλή, αναφέρθηκε στις «τέσσερις μεγάλες καινοτομίες του».

«Δεν είναι οριζόντιος, είναι στοχευμένος και επιδιώκει να στηρίξει την παραγωγική δραστηριότητα, την καινοτομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Απλοποιεί υπερβολικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εισάγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο στους αυτοματισμούς και απλοποιώντας όλες τις πολύ σύνθετες παραμέτρους που είχε ο προηγούμενος νόμος σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια, με τις διαδικασίες, με το πώς γινόταν η γραφειοκρατική δομή του νόμου κλπ. Εισάγει μέσα στον νόμο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πέρα από τα παραδοσιακά που ήταν η χρηματοδότηση και οι φορολογικές απαλλαγές και σε συντονισμό με άλλα προγράμματα που υπάρχουν παράλληλα. Επίσης, για τις μεγάλες επενδύσεις, αυτές που είναι άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, είτε είναι ξένες, είτε εγχώριες, προσφέρει 12ετές ασφαλές φορολογικό περιβάλλον», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved