ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί ο Φίλης: Το κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι το σχέδιο Β της ΝΔ

Προκαλεί ο Φίλης: Το κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι το σχέδιο Β της ΝΔ

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις σοβιετικού τύπου «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί στην Παιδεία, με την κατάργηση της πρωινής προσευχής και των παρελάσεων, τους «πολιτικούς όρκους» των μαθητών και τα ειδικά κοινωνικά προγράμματα, ο υπουργός Νίκος Φίλης επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται πίσω από το κίνημα «Παραιτηθείτε».

«Το κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι το σχέδιο Β' της ΝΔ», αναφέρει ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και προσθέτει: «Η πολιτική καχεξία, η ένδεια προτάσεων και θέσεων αναγκάζουν τη ΝΔ να αναζητά εναγωνίως ατζέντα, πότε αντιγράφοντας τα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και πότε μεταναστεύοντας στη Βενεζουέλα και στη Χιλή του αλήστου μνήμης Πινοσέτ, αντλώντας από εκεί ιδέες για τα εδώ "κινήματα της κατσαρόλας».

Ο ίδιος λέει ότι «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο», ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» μιλά για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής» και προκαλούν ανησυχία ακόμη και σε «ανθρώπους από τον συντηρητικό χώρο».

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας ασκεί σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλή η αντιπολίτευση κύριε Μητσοτάκη, αλλά ας ασκείται με κανόνες και αισθητική», ενώ κάνει λόγο για «εναγκαλισμό του προέδρου της ΝΔ με τα “λουλούδια” της Ακροδεξιάς».

Σχετικές ειδήσεις