ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εάν ο λαός ξεσπάσει, η εξέγερση των Γάλλων εργαζομένων θα θυμίζει περίπατο στον πύργο του Άιφελ»

«Εάν ο λαός ξεσπάσει, η εξέγερση των Γάλλων εργαζομένων θα θυμίζει περίπατο στον πύργο του Άιφελ»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης απευθύνει «κάλεσμα σε όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αριστερές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν ένα πλατύ πολιτικό εκλογικό μέτωπο», μέσω συνέντευξής του στον κυριακάτικο Τύπο.

«Όσοι αρνούνται αυτό το ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο, εξ' αντικειμένου βοηθάνε να διαιωνίζεται το μνημονιακό μπλοκ και η λιτότητα και να προβάλλεται ως κυρίαρχο το παραπλανητικό ψευτοδίλημμα: "Τσίπρας ή Μητσοτάκης"», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συσσωρευμένη κοινωνική οργή που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές των μνημονίων. «Αν ξεσπάσει ξανά ο ελληνικός λαός στους δρόμους, πράγμα που θα γίνει γρήγορα και ίσως δια "ασήμαντον αφορμή", τότε η εξέγερση των εργαζομένων της Γαλλίας θα μοιάζει με απογευματινό περίπατο στον πύργο του Άιφελ. Η ελληνική κοινωνία βράζει υπόκωφα και σε λίγο το κοινωνικό καζάνι θα εκραγεί με πολύ πάταγο. Εύχομαι αυτή η κοινωνική έκρηξη να έχει δημοκρατικό προσανατολισμό και να γεννήσει μια ελπιδοφόρα ανατροπή στη χώρα. Να είστε βέβαιοι ότι γρήγορα θα ξεβρομίσει ο τόπος. Θα μπει τέρμα στο "δοσιλογισμό" που πνίγει δεκαετίες τη χώρα και επί μνημονίων έχει γίνει απροκάλυπτα ανυπόφορο καθεστώς».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως «κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου» για να προσθέσει: «Μια κυβέρνηση της οποίας οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν πουθενά δημόσια εμφάνιση εξαιτίας της αυθόρμητης λαϊκής κατακραυγής, ενώ οι βουλευτές της δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στις περιφέρειες τους γιατί κινδυνεύουν να προπηλακιστούν, είναι μια κυβέρνηση που δεν έχει μέλλον. Αν η κυβέρνηση Τσίπρα κρατιέται ακόμα στην εξουσία, είναι γιατί δεν υπάρχει απέναντι της στη Βουλή καμιά πραγματική πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ιδιαίτερα είναι το καλύτερο μνημονιακό δεκανίκι της κυβέρνησης, ενώ η ΛΑΕ, η μόνη που μπορούσε να κλονίσει και να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση, βρίσκεται εκτός Βουλής».

Ο ίδιος δεν δίστασε να ασκήσει κριτική και στο κίνημα «Παραιτηθείτε», λέγοντας: «Από την ώρα που δεν διεκδικούν την ακύρωση των μνημονίων, την εθνική κυριαρχία και το τέλος της λιτότητας, είναι από τα πράγματα όχημα συνέχισης της μνημονιακής λεηλασίας της χώρας».

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «ο Συριζαϊκός νεοΠασοκισμός παίζει αποπροσανατολιστικά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο για να αποφύγει, εις μάτην φυσικά, τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων. Ας μη ξεχνάει ο Τσίπρας ότι δεν φτάνουν οι εκλογικοί νόμοι για να σώσουν μια κυβέρνηση. Χρειάζονται και ψήφοι».

Σχετικές ειδήσεις