ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας μετέτρεψε την Ελλάδα σε στρατόπεδο προσφύγων

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας μετέτρεψε την Ελλάδα σε στρατόπεδο προσφύγων

Για βαθύτατη υποκρισία, αντιδραστικότητα και ξενοφοβία της ΕΕ, κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η οποία «κατέληξε σε ένα φιάσκο και σε μια μη απόφαση, όπου οι πρόσφυγες, κατά παράβαση όλων των διεθνών Συνθηκών, γίνονται "μπαλάκι" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ένα μακάβριο παιχνίδι θανάτου και απανθρωπιάς».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέκρινε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίρπα, ότι αποδέχθηκε στην πράξη το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη και τον Δυτικό Βαλκανικό διάδρομο και τη μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο προσφύγων και για «απόπειρα να συνδέσει την εθελόδουλη ανερμάτιστη στάση του στους πρόσφυγες, εκλιπαρώντας "παραχωρήσεις" στο ζήτημα της μνημονιακής αξιολόγησης», γεγονός που «δείχνει ανευθυνότητα και φτηνό μικροκομματισμό, ενώ συνιστά ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΛΑΕ δήλωσε:

«Η Σύνοδος Κορυφής επιβεβαίωσε τη βαθύτατη υποκρισία, την αντιδραστικότητα και την ξενοφοβία που αποτελούν πλέον το αποκρουστικό σήμα κατατεθέν της ΕΕ.

Η Σύνοδος Κορυφής αντί να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και να ανοίξει τα σύνορα για την αναλογική κατανομή τους, κατέληξε σε ένα φιάσκο και σε μια μη απόφαση, όπου οι πρόσφυγες, κατά παράβαση όλων των διεθνών Συνθηκών, γίνονται "μπαλάκι" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ένα μακάβριο παιχνίδι θανάτου και απανθρωπιάς, από τους νεοαποικιοκράτες που προκάλεσαν με τους τυχοδιωκτισμούς τους στη Μέση Ανατολή το προσφυγικό κύμα.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο Ερντογάν κατέληξε να "χορεύει στο ταψί" τους ηγετίσκους μιας παρακμάζουσας ΕΕ, η οποία ζει συνθήκες μεσοπολέμου.

Είναι τραγικό ότι ο Αλ. Τσίπρας, αγόμενος και φερόμενος πίσω από τη Γερμανία και την Τουρκία, αποδέχθηκε στην πράξη το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη και τον Δυτικό Βαλκανικό διάδρομο και τη μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο προσφύγων.

Ακόμα χειρότερα, η απόπειρα Τσίπρα να συνδέσει την εθελόδουλη ανερμάτιστη στάση του στους πρόσφυγες, εκλιπαρώντας "παραχωρήσεις" στο ζήτημα της μνημονιακής αξιολόγησης, δείχνει ανευθυνότητα και φτηνό μικροκομματισμό, ενώ συνιστά ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι.

Αυτές οι εξελίξεις καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα με στόχο μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δίκαιη και δημοκρατική που θα εφαρμόζει, πέρα από μνημονιακές κηδεμονίες, ένα πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης εκτός ευρωζώνης και σε σύγκρουση με την όλο και πιο αντιδραστική ΕΕ».