ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Κωμικό θέαμα η αντιπαράθεση για το «plan X»

Λαφαζάνης: Κωμικό θέαμα η αντιπαράθεση για το «plan X»

Κωμικό και παρακμιακό θέαμα χαρακτηρίζει ο Παναγώτης Λαφαζάνης την αντιπαράθεση για το «plan X», το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «ανόητο στο περιεχόμενο».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Flash, ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ επικρίνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη γιατί «δεν διέθεταν συγκροτημένο και σοβαρό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη είτε ως πρώτη επιλογή είτε ως αναγκαίο καταφύγιο σε περίπτωση αδιαλλαξίας των πιστωτών», ενώ σε σχέση με τη στάση της αντιπολίτευσης σε σχέση με το plan B, λέει χαρακτηριστικά «ευρώπληκτοι κύκλοι μπροστά στον πανικό τους για το αυξανόμενο λαϊκό κύμα εξόδου από την ευρωζώνη, το οποίο ενισχύεται και με το Brexit, δεν θα αρκούνται στην πολιτική τρομοκρατία αλλά θα φτάσουν να προτείνουν και ένα νέο "509" ενάντια σε όσους σχεδιάζουν το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα».

«Δεν υπάρχει πιο κωμικό και παρακμιακό θέαμα από την αντιπαράθεση αυτής της περιόδου στην πολιτική ζωή γύρω από το πραγματικό ή φανταστικό και σε κάθε περίπτωση ανόητο στο περιεχόμενο του plan X του J. Galbraith», ανέφερε συγκεκριμένα ο Π. Λαφαζάνης.

«Η ΝΔ θα πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ώστε να κατηγορεί για την ύπαρξη plan X εξόδου από την ευρωζώνη ένα πρωθυπουργό που πρόδωσε και ξεπούλησε το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και τις προγραμματικές του δεσμεύσεις, συνομολογώντας ένα τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, μόνο και μόνο για να κρατήσει τη χώρα στη γερμανική φυλακή της ευρωζώνης και να προστατέψει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Ο Γ. Βαρουφάκης από την άλλη ήταν και παραμένει πάντα υπέρμαχος του ευρώ και πρόσφατα συμμετείχε, στην εκστρατεία υπέρ του Bremain στη Βρετανία.

Ο Τσίπρας και η ομάδα του θα έπρεπε να κατηγορηθούν, όχι για κάποιο πρόχειρο και βλακώδες σχεδίασμα, υπαρκτό ή ανύπαρκτο, τύπου J. Galbraith, αλλά θα πρέπει να στηθούν σε πολιτικό εκτελεστικό απόσπασμα διότι δεν διέθεταν συγκροτημένο και σοβαρό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, είτε ως πρώτη επιλογή είτε ως αναγκαίο καταφύγιο σε περίπτωση αδιαλλαξίας των πιστωτών, αδιαλλαξία την οποία ζήσαμε σε όλο το μεγαλείο της. Αυτό το σχέδιο εξόδου και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη βάση ριζοσπαστικού προγράμματος είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ για μια θετική διέξοδο στη χώρα».

Ο κ. Λαφαζάνης επέκρινε επίσης την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία ζήτησε, με αφορμή την υπόθεση Γκαλμπραίηθ, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «η κ. Γεννηματά ξεπέρασε κάθε όριο αντιδημοκρατικής στάσης και ευρώδουλης συμπεριφοράς». «Ακόμα και αν υπήρχε σχέδιο Β για έξοδο από την ευρωζώνη, τι δουλειά έχει να ανακατευτεί η Δικαιοσύνη; Από που και ως που συνιστά ποινικό αδίκημα και εμπίπτει στο ποινικό δίκαιο η επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη και η εκπόνηση σχεδίου για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα;» αναρωτήθηκε ο γραμματέας της ΛΑΕ και προσέθεσε:

«Σε λίγο, με τη φόρα που έχουν πάρει κάποιοι ευρώπληκτοι κύκλοι, και μπροστά στον πανικό τους για το αυξανόμενο λαϊκό κύμα εξόδου από την ευρωζώνη, το οποίο ενισχύεται και με το Brexit, δεν θα αρκούνται στην πολιτική τρομοκρατία αλλά θα φτάσουν να προτείνουν και ένα νέο "509" ενάντια σε όσους σχεδιάζουν το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα».

Σχετικές ειδήσεις