Παππάς: Οι δανειστές επιμένουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Newsbomb

Στο άνοιγμα των εργασιακών ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος μάλιστα στη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ομολόγησε – για πολλοστή φορά – ότι το ΔΝΤ απέτυχε όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι ενώ το Ταμείο παραδέχεται τα λάθη του, τα επαναλαμβάνει.

Ο κ. Παππάς σε δηλώσεις του από τη Ρώμη, όπου συμμετέχει ως παρατηρητής στη συνεδρίαση των υπουργών Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σημείωσε : «Την ώρα που μιλάμε, επιμένουν στην πλήρη απελευθέρωση των περιορισμών στις συλλογικές απολύσεις και στην επαναφορά του lock-out».

Όπως είπε: «Εάν η οικονομία είναι στάσιμη και ισχύουν ομαδικές απολύσεις, τότε οι εταιρείες θα απολύουν και δεν θα προσλαμβάνουν και η στασιμότητα θα γίνει ύφεση».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε σημαντική την παραδοχή της κυρίας Λαγκάρντ για το ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ δεν ήταν επιτυχημένο στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Το δίδαγμα είναι ότι πρέπει να συστήσουμε μία συμμαχία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να μπορεί η Ευρώπη να λύνει τα προβλήματά της με διαφάνεια και δημοκρατική ευθύνη. Έτσι δεν θα καταφεύγουμε σε θεσμούς που κάνουν λάθη, τα οποία παραδέχονται αλλά μετά τα επαναλαμβάνουν».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved