ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεκδιήγητος ο Κυρίτσης: Στηρίζει ανοικτά τους Σακκά και Σεϊσίδη μέσω Facebook

Ανεκδιήγητος ο Κυρίτσης: Στηρίζει ανοικτά τους Σακκά και Σεϊσίδη μέσω Facebook

Πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει την «κανονικοποίηση των καταλήψεων» με αφορμή τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα με τους καταληψίες στη Θεσσαλονίκη. Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης επανήλθε... δριμύτερος, αυτή τη φορά δηλώνοντας τη στήριξη του στους συλληφθέντες Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ – ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του κ. Κυρίτση, η οποία φαίνεται, μάλιστα, πως τις τελευταίες ώρες έχει «εξαφανιστεί» από τον τοίχο του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

kiritsis

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, ο κ. Κυρίτσης δεν φροντίζει πλέον να τηρήσει ούτε καν τα προσχήματα. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που ο βουλευτής εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μάλιστα ανεπανόρθωτα.

Άλλωστε, πέρα από τις όποιες αναφορές στήριξης των συλληφθέντων, το επίπεδο της διαλεκτικής που χρησιμοποιεί ο κ. Κυρίτσης, λησμονώντας - άγνωστο γιατί - ότι είναι βουλευτής της κυβέρνησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιεικώς απαράδεκτο.

Οργισμένη ανακοίνωση από τη ΝΔ

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε άμεσα την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν "μαύρες πλερέζες" μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη. Εκφραστής τους ο βουλευτής του κόμματος κ. Γ. Κυρίτσης, που υιοθετεί τις απόψεις αναρχικών -όπως ο ίδιος λέει- και επαναλαμβάνει: "Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη"», σχολίασε σχετικά η ΝΔ.

Και συνέχισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική τους υπόθεση. Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία, "η αλληλεγγύη σε συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν", ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση συχνά υποκύπτει και κάνει πράξη τις θέσεις του».

Σχετικές ειδήσεις