ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Ψάχνουν να κλειδώσουν το νέο ΕΣΡ μέσα στην εβδομάδα

Αποκλειστικό: Ψάχνουν να κλειδώσουν το νέο ΕΣΡ μέσα στην εβδομάδα

Αισιοδοξία, ότι αυτή τη φορά θα «βγει καπνός»...

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, πως η κυβερνητική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση –επιτέλους- του ΕΣΡ (για την οποία σας έχουμε ενημερώσει) θα αναληφθεί πολύ σύντομα, μέσα στην εβδομάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ήδη έχει κάνει προκαταρκτικές παρασκηνιακές συζητήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με στόχο να επιτευχθεί το ζητούμενο της πλειοψηφίας των τεσσάρων πέμπτων της διάσκεψης των προέδρων, που είναι απαραίτητο προκειμένου να εκλεγεί το νέο ΕΣΡ κι έχει βρει θετική κατ’ αρχήν ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, πάντα κατά τις πληροφορίες μας, έχει προτείνει ονόματα τα οποία είναι προερχόμενα από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά –το σημαντικότερο- είναι πρόσωπα κύρους.

Έτσι υπάρχει αισιοδοξία, ότι αυτή τη φορά θα βγει «λευκός καπνός», σε αντίθεση με τις προσπάθειες που είχαν γίνει προ μηνών και στέφθηκαν από αποτυχία, κυρίως λόγω της άρνησης της αντιπολίτευσης να συναινέσει.

Τώρα το κλίμα προδιαγράφεται πιο θετικό κι αν δεν προκύψει κάτι απρόβλεπτο της τελευταίας στιγμής, είναι πιθανό να έχουμε τις επόμενες μέρες το νέο ΕΣΡ, το οποίο θα αναλάβει και τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των περιφερειακών και θεματικών καναλιών...

Σχετικές ειδήσεις