ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με Φέσσα και Χατζηθεοδοσίου ενόψει ΔΕΘ

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με Φέσσα και Χατζηθεοδοσίου ενόψει ΔΕΘ

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο πλαίσιο του διαλόγου με τους παραγωγικούς φορείς ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΕΑ ήταν ο πρόεδρός του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και αντίστοιχα του ΣΕΒ, ο πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας.

Στο επίκεντρο των δύο συναντήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε η οικονομική ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του επενδυτικού κλίματος, καθώς και η ενίσχυση της απασχόλησης με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, η συζήτηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επικεντρώθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και στους τρόπους με τους οποίος αυτά μπορούν να επιλυθούν.

Τόσο από την πλευρά του πρωθυπουργού όσο και από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να είναι διαρκής προκειμένου να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που απασχολούν τη μικρομεσαία αλλά και μεγάλη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις