Διπλασιασμό του πακέτου Γιούνκερ θα προτείνει η Κομισιόν

Newsbomb

Το επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να παράξει διπλάσιες επενδύσεις

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα την επέκταση του πανευρωπαϊκού επενδυτικού προγράμματος κατά δύο χρόνια, ως το 2020 και την αύξηση του μεγέθους του στα 500 δισ. ευρώ.

Στη σημερινή του μορφή, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 21 δισ. ευρώ από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΤΕπ, ποσό που μέσω ιδιωτικής μόχλευσης προβλέπεται να φτάσει τα 315 δισ. ευρώ ως το 2018.

«Η Κομισιόν θα παρουσιάσει μια επέκταση του προγράμματος για να πυροδοτήσει επενδύσεις τουλάχιστον μισό τρισ. ευρώ ως το 2020» σημείωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Μετά από τον πρώτο του χρόνο, το πρόγραμμα έχει ήδη παράξει επενδύσεις 116 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με βάση τον πιο αισιόδοξο στόχο της πρότασης της Κομισιόν το επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να παράξει διπλάσιες επενδύσεις, στα 630 δισ. ευρώ.

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ-Γιούνκερ, σε ομιλία που θα δώσει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως οι πληροφορίες από το Reuters έρχονται την στιγμή που οι ηγέτες των χωρών του Νότου ζήτησαν σήμερα από την Αθήνα τον διπλασιασμό του πακέτου Γιούνκερ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved