Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει όχι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ

Newsroom Newsroom

Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει όχι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ

Σαφές μήνυμα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την ΕΕ έστειλε ο Πρόδερος της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του στην τελετή που ακολούθησε την υποδοχή των λειψάνων 16 καταδρομέων που «έπεσαν» στην Κύπρο το 1974, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε με πολλαπλούς αποδέκτες μετά τα τελευταία γεγονότα και την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.

«Είναι υποχρέωση της Ευρώπης όχι μόνο απέναντι στην Κύπρο, αλλά και απέναντι στην ευρωπαϊκή ιδέα, απέναντι τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και με την ευκαιρία απλώς τονίζω ότι το ίδιο πρέπει να πράξει η ΕΕ σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία πρέπει να τηρείται στο ακέραιο, γιατί πρόκειται περί αναπόσπαστου τμήματος του διεθνούς δικαίου. Δεν καθορίζει μόνο τα σύνορα της Ελλάδας, καθορίζει και τα σύνορα της ΕΕ γιατί κατά το ίδιο πρωτογενές ευρωπαϊκό Δίκαιο τα σύνορα της ΕΕ είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως από αυτά», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Εκτός από τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων, εντύπωση έχει προκαλέσει η τακτική των ίσων αποστάσεων που έχουν τηρήσει τόσο η γερμανική πλευρά όσο και οι ΗΠΑ, όταν εκπρόσωποί τους κλήθηκαν από δημοσιογράφους να σχολιάσουν την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων από την τουρκική πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved