ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος για Κύρτσο: «Ας περάσει μια… βόλτα από την Εξεταστική Επιτροπή!»

Νικολόπουλος για Κύρτσο: «Ας περάσει μια… βόλτα από την Εξεταστική Επιτροπή!»

Με αφορμή την ενημέρωση στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, σχετικά με την καταγγελία των κόκκινων δανείων, του εκδότη - δημοσιογράφου και Ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ζήτησε να κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή για τα ανεξόφλητα δάνεια του ο ανωτέρω.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και στο παρελθόν αλλά και στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο είχε καταθέσει την υπ΄ αριθμό 2465/148/19.01.2016 Ερώτηση και ΑΚΕ προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με θέμα : «Δάνεια, λίστες και κανάλια στο τραπέζι της διαπλοκής».

Επίσης ο Ν. Νικολόπουλος με ανοικτή επιστολή στον τύπο είχε καλέσει τον Γ. Κύρτσο να απαντήσει -κάτι που δεν έκανε ποτέ- στα παρακάτω ερωτήματα:

- Ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ στην καταχρεωμένη εφημερίδα του με ανέγγυα θαλασσοδάνεια, που καλούμαστε να εξοφλήσουμε εμείς οι πολίτες, είναι «λάσπες» κατά του Μητσοτάκη;

- Ο Γ. Κύρτσος που το έχει συντάξει και υπογράψει είναι ο ίδιος που γράφει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» τα αντίθετα;

- Ο Γ. Κύρτσος, ο εκπρόσωπος τύπου του Γ. Καρατζαφέρη, είναι ο ίδιος ο σημερινός Ευρωβουλευτής που μετέγραψε ο Α. Σαμαράς;

- Ο Γ. Κύρτσος είναι ο ίδιος, που στο γεμάτο με κρατική διαφήμιση έντυπο του επί χρόνια απαξίωνε και καθύβριζε τον Κώστα Καραμανλή;

- Μήπως μπορεί, τέλος, να μας πει πόσα εκατομμύρια έχει πάρει από τις Τράπεζες, δανεικά και αγύριστα ή πόσα εκατομμύρια είναι το σημερινό του χρέος και αν του παρακρατούν οι τράπεζες, έστω μέρος από την «παχυλή» αποζημίωση που έχει τον μήνα ως Ευρωβουλευτής;

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος εξερχόμενος της εξεταστικής επιτροπής προέβη στις παρακάτω δηλώσεις, προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Η αξιοπιστία ενός τιμητή των πάντων βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με την δική του κρυστάλλινη πολιτική και επαγγελματική διαδρομή. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ουδείς ψόγος. Σε κάθε άλλη «θολή» περίπτωση είναι αναγκαία η διερεύνηση, πόσο μάλλον όταν αφορά έναν Ευρωβουλευτή, εν προκειμένω, τον Γιώργο Κύρτσο, που ποικιλοτρόπως στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Η ανάγκη της διερεύνησης των «πεπραγμένων» του είναι ενισχυμένη πεποίθηση μου, γιατί πριν από 6 μήνες έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα δια της κοινοβουλευτικής οδού, ωστόσο δεν πήρα απαντήσεις που θα κάλυπταν τις πολλές απορίες και αμφιβολίες μου για το καθαρό ή μη επιχειρηματικό «ποιον» του Γιώργου Κύρτσου.

Σήμερα επαναλαμβάνω τα ερωτήματα:

«Ζητείται να απαντηθεί εάν επιτέλους διερευνήθηκαν τα παλιότερα δάνεια της οικογενειακής εκδοτικής επιχείρησης του Ευρωβουλευτή «City Press» ως προς το ύψος, τους πόρους και τον σκοπό που διετέθησαν;

Επιπλέον, ζητείται να απαντηθεί το πώς είχε εκτιμηθεί η πιστοληπτική ικανότητα των δανειοληπτών της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Α.Ε.;

Ποιες υπήρξαν οι εμπράγματες εξασφαλίσεις ή άλλες εγγυήσεις για τις δανειοδοτήσεις;

Ποιοι ενέκριναν αυτές τις δανειοδοτήσεις;

Ποιο το σημερινό υπόλοιπο και ποια είναι η πορεία της εξυπηρέτησής τους;

Και τέλος, εάν θα πρέπει να ζητηθούν και νέες εγγυήσεις;»

Εξάλλου, με βάση τα ανωτέρω, προδήλως προκύπτει η ανάγκη να κληθεί ο Γ. Κύρτσος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, προκειμένου να απαντήσει στα προαναφερόμενα και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα.

Εκφράζω την ελπίδα ότι η πρότασή μου θα εισακουσθεί και θα περάσει μια… βόλτα από την Επιτροπή ο Γ. Κύρτσος να δώσει απαντήσεις και αν έχει ατράνταχτα στοιχεία στη διάθεσή του, να αποτινάξει από πάνω τους «σκιές» και τις «ρετσινιές» που έχει φορτωθεί την τελευταία 20ετία…»

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων