Κατρούγκαλος: Ακραίες οι θέσεις των θεσμών – Αδιέξοδο στα εργασιακά

Newsbomb

Σε μεγάλο αγκάθι της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, καθώς ήδη από τη σημερινή πρώτη συνάντηση μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης, προέκυψε τεράστιο χάσμα.

«Ήταν μία προκαταρκτική διερευνητική συνάντηση» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών. Είναι, όμως, χαρακτηριστικό ότι αναφερόμενος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο υπουργός «φωτογράφισε» το ΔΝΤ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, «ο ακραίος παίχτης εξέφρασε τις ακραίες απόψεις του».

Αλλά και για τα θέματα της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και του κατώτατου μισθού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση καθώς, αυτά τα θέματα έχουν κριθεί από δικαστικές αποφάσεις. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το πόρισμα της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ειδικών αποτελεί τη βάση του διαλόγου.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο την Τρίτη (24/10), ενώ ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών δύο φορές την Πέμπτη (26/10)για να συζητηθεί το πάγωμα οφειλών του ΟΑΕΕ και η δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved