ΔΕΙΤΕ LIVE εικόνα από το υπουργικό συμβούλιο: Πλήρης στήριξη σε Αχτσιόγλου από Τσίπρα

Newsbomb

Οι νέοι υπουργοί κατέφθασαν στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό - ΤΩΡΑ η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Οι πρώτες δηλώσεις των Υπουργών.

Κώστας Γαβρόγλου: «Συμφωνώ με τον Αρχιεπίσκοπο. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις, συνεχίζουμε με τα συμφωνηθέντα. Το "μακριά κι αγαπημένοι" πού είπα για την Εκκλησία ισχύει, όπως ισχύει για όλες τις οικογένειες που έχουν πολλά μέλη».

Τέρενς Κουϊκ: «Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποδείξει ότι θέλει τη "μαύρη μαυρίλα". Καλό θα είναι να καταλάβει πως ο τόπος θα αποκτήσει τοπίο με αυτούς που πρέπει να πληρώνουν τα νόμιμα».

Θεανώ Φωτίου: «Κάθε άλλο παρά εκλογική είναι η κυβέρνηση που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό. Εχουμε μία εξαιρετικά άξια νέα υπουργό που ξέρει εξαιρετικά το θέμα».

Όλγα Γεροβασίλη: «Νέα ώθηση στο κυβερνητικό έργο θα δώσει ο ανασχηματισμός. Από το καινούριο μου πόστο θα εργαστώ για ένα κράτος πιο παραγωγικό».

Νίκος Παππάς: «Είμαι αισιόδοξος για το θέμα των τηελοπτικών αδειών».

Έφη Αχτσιόγλου: «Περιμένουμε τους δανειστές για τις διαπραγματεύσεις. Η στρατηγική για τα εργασιακά είναι συγκεκριμένη. Οτιδήποτε συζητήσουμε τώρα δε μπορεί να γίνει στο πόδι».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της ναυτοσύνης, γιατί η θάλασσα δεν είναι μόνο η σχέση με τη σπουδαία γεωστρατηγική θέση της χώρας, αλλά και ένα μέσο για να προάγουμε τον ελληνικό πολιτισμό».

Στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει τα εξής: «Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου για να βγούμε επιτέλους στο ξέφωτο. Σώσαμε το ασφαλιστικό σύστημα, ωστόσο η κατάσταση για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους παραμένει δύσκολη. Αποφύγαμε ωστόσο τα χειρότερα. Η ανεργία παρόλο που είναι απαράδεκτα υψηλή, αποκλιμακώνεται σταθερά. Τη μειώσαμε κατά 4 μονάδες τον τελευταίο χρόνο».

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στη νέα υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά της:«Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων. Εμείς αυτό το αποτυχημένο μοντέλο δε θα το δεχτούμε. Αυτό το μεγάλο βάρος της διαπραγμάτευσης θα το επωμιστεί μια νέα αλλά εξαιρετική συνάδελφος που θα έχει τη στήριξή μας για να πετύχει. Από την επιτυχία αυτή θα κριθεί και η επιτυχία της κυβέρνησής μας».

«Οι στόχοι μας πρέπει να είναι ξεκάθαροι: Έγκαιρο αλλά χωρίς εκπτώσεις κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, συζήτηση για τα μέτρα της απομείωσης του χρέους και εντός του α' τριμήνου του 2017 ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για πρόσβαση στις διεθνείς αγορές».


«Η κυβέρνηση αυτή δε θα γίνει ποτέ αρεστή ούτε θα θεωρηθεί ποτέ μια θεμιτή εναλλακτική από το κομμάτι του παλιού χρεωκοπημένου συστήματος».

«Δεν θα υποχωρήσουμε στη μάχη για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ακόμη εκδοθεί αλλά θα γίνει σεβαστή. Ωστόσο ο νόμος για τις τηλεοπτικές συνεχίζει να ισχύει, εκτός από το σημείο για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ».

«Η ΝΔ δεν έχει πια καμιά δικαιολογία να συνεχίζει να αρνείται τη νομιμότητα. Η άρνησή της δεν θα είναι απλά προκλητική αλλά θα συνιστά θεσμική εκτροπή. Κανείς δεν θα εκπέμπει ως καταληψίας δημοσίων συχνοτήτων. Η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς δεν είναι επιλογή».

«Για πρώτη φορά ένας υπουργός Επικρατείας θα έχει ως καθήκον τη συγκέντρωση των παραπόνων και των προβλημάτων των πολιτών. Πρέπει να ανοίξετε τα υπουργεία σας στους πολίτες. Είχα παράπονα για υπουργεία με πόρτες κλειστές. Αυτό είναι αδιανότητο για μια κυβέρνηση σαν τη δική μας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός τόνισε τα εξής: «Κανενός η καρέκλα δεν γράφει το όνομά του. Ούτε η δική μου. Είμαστε σε θέση ευθύνης στην πιο δύσκολη στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ποια είναι η φιλοδοξία μας; Να είμαστε μια ακόμα κυβέρνηση της κρίσης; Ή η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση; Πρέπει να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για το στόχο αυτό. Καλή δουλειά σε όλους και καλή δύναμη».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved