ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Διπλωματική ήττα της κυβέρνησης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

ΝΔ: Διπλωματική ήττα της κυβέρνησης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Για «διπλωματική ήττα» της κυβέρνησης κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφορικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία.

Οι δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Οι επιεικώς ατυχείς χειρισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές σχέσεις επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα, στην πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία», επισημαίνουν η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών του κόμματος.

Όπως υποστηρίζουν, «η απουσία έστω και της παραμικρής αναφοράς στην προκλητική στάση της αλβανικής πλευράς σε σημαντικά ζητήματα, όπως η ανακίνηση αξιώσεων περί “τσάμικου ζητήματος” ή η ανεπαρκής προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, συνιστά διπλωματική ήττα για την Κυβέρνηση».

Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά εσφαλμένη» στρατηγική της κυβέρνησης να προχωρήσει στη θέσπιση ενός κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Όπως τονίζουν, η επίσημη καταγραφή του μηχανισμού από την Ε.Ε. «δεν επέτρεψε απλώς στην αλβανική πλευρά να θέσει ενώπιον τρίτων μια σειρά από παράλογες αξιώσεις, αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αποσυνδεθεί η πορεία προόδου των ελληνοαλβανικών σχέσεων από την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων