ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξιολόγηση: «Κόκκινες γραμμές» Τσίπρα για... εσωτερική κατανάλωση με φόντο τις επαφές με Μοσκοβισί

Αξιολόγηση: «Κόκκινες γραμμές» Τσίπρα για... εσωτερική κατανάλωση με φόντο τις επαφές με Μοσκοβισί

Ειδήσεις | Αξιολόγηση: Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη αξιολόγηση και με τον Αλέξη Τσίπρα έτοιμο, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξαναπαίξει το «χαρτί» της πολιτικής συμφωνίας, υιοθετώντας, παράλληλα, τη θέση πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανένα νέο μέτρο μετά το 2018.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πει, τόσο στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, όσο και στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα, ότι η κυβέρνηση έχει κάποιες «κόκκινες γραμμές», τις οποίες δεν μπορεί να υπερβεί.

Αυτό, άλλωστε, διεμήνυσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας ένα «μασάζ» των κομματικών στελεχών του, με φόντο τη διαπραγμάτευση.

Το Μαξίμου επιμένει ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, αν και υπάρχει ήδη εξαιρετικά μεγάλη απόσταση σε θέματα – «αγκάθια», όπως, για παράδειγμα, τα εργασιακά.

Όμως, όλα αυτά γίνονται και λέγονται για τα «μάτια του κόσμου», γιατί η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική: Εάν δεν υπάρξει πολιτική διαχείριση και ειδικότερα, εάν δεν ξεκαθαρίσει το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σε συνάρτηση με τη διευθέτηση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποδεχθεί τις απαιτήσεις του Ταμείου (πλεονάσματα 3,5% επί του ΑΕΠ από το 2018 έως το 2020, κλπ.).

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικές ειδήσεις