ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταξίδια-σταθμοί του Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο

Ταξίδια-σταθμοί του Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο

Σειρά επισκέψεων και επαφών στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την ενίσχυση της χώρας στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόλου της χώρας διεθνώς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι, εξ αφορμής της διάσκεψης της UNESCΟ για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στις 8 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα ώστε να συμμετάσχει στην τριμερή διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία ως αντικείμενο της θα έχει την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί επίσης, διμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

-Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχετικές ειδήσεις