ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστικό: Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Οριστικό: Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Τέλος στο σενάριο της προσωρινής αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έβαλε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο Κρέτσος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση με υπουργική απόφαση, αναμένοντας το νέο διαγωνισμό που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Όσον αφορά στον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το νέο ΕΣΡ, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σημείωσε ότι ο τελικός αριθμός δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η χωρητικότητα του φάσματος της Digea μπορεί να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας.

«Η αδειοδότηση θα πραγματοποιηθεί με διαγωνισμό από το ΕΣΡ και με βάση το νόμο Παππά», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γοργά για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

«Δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν εκπέμπουν ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν» παρατήρησε επίσης ο Κρέτσος σημειώνοντας πως αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που θα αναγκάσει το ΕΣΡ να σπεύσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Τέλος, σχετικά με τις ραδιοφωνικές άδειες ανέφερε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για δημόσιο φορέα ακροαματικότητας και τηλεθέασης απάντησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο μέσο μέτρησης και γι΄ αυτό μελετά όλα τα διεθνή μοντέλα.

Σχετικές ειδήσεις