ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος ο Φίλης κατά Τσίπρα, Καμμένου και Ιερώνυμου

Λάβρος ο Φίλης κατά Τσίπρα, Καμμένου και Ιερώνυμου

Απασφάλισε ο πρώην υπουργός Παιδείας και εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Φίλης βρήκε την ευκαιρία για να εξαπολύσει φαρμακερά βέλη κατά του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «υποκλίθηκε» στις απαιτήσεις του Μακαριότατου ο οποίος οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο λόγω των διαφωνιών τους.

«Είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες οι οποίες ευθύνονται και αυτές για τη σημερινή κρίση, όπως είναι η εκκλησιαστική εξουσία; Είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε και να αφήνουμε όσο αφήνουμε με διάφορες συμβολικού τύπου κινήσεις – και ελπίζω να μην είναι και ουσιαστικές κινήσεις στο μέλλον- να αφήνουμε τη δυνατότητα σε ανώτατους εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και τα προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία;» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Φίλης.

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος με αφορμή την επιλογή του να επισκεφτεί εν μέσω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων το Καστελόριζο με μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Καστελόριζο και Κυπριακό δεν πάνε μαζί. Ευθύνη της κυβέρνησης που προγραμματικά, αξιακά, δημοκρατικά, έχει αναλάβει την ευθύνη της κοινής συνεργασίας με την Κύπρο, είναι να διασφαλίσει ένα πλαίσιο ώστε οι συνομιλίες να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο χωρίς παλινδρόμηση σε εθνικιστικά στερεότυπα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, φωτογραφίζοντας τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και κατά κάποιους ενδεχομένως και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ απηύθυνε κάλεσμα συνεννόησης στη ΝΔ για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε βολές και εναντίον δημάρχων, πολιτευτών και κληρικών, που αντιδρούν με κινητοποιήσεις στις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στα νησιά, κατηγορώντας τους ότι «κερδοσκοπούν με στόχο την επάνοδό τους στην εξουσία».

Ρoή Ειδήσεων