ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «σύννεφα» στην κυβέρνηση: Ο Γαβρόγλου «άδειασε» Ζουράρι και Παρασκευόπουλο

Νέα «σύννεφα» στην κυβέρνηση: Ο Γαβρόγλου «άδειασε» Ζουράρι και Παρασκευόπουλο

Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας μετά τις δηλώσεις Ζουράρι για τα νησιά και του υπουργού Δικαιοσύνης για το κάψιμο της σημαίας.

Σε νευρική κρίση φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύοντας πως όχι απλά δεν υπάρχει κοινή γραμμή σε βασικά ζητήματα, αλλά πως ο καθένας κάνει του κεφαλιού του και εκφράζει απόψεις που ικανοποιούν προσωπικές φιλοδοξίες.

Την αρχή την είχε κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος ζήτησε αφενός να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, αφετέρου να σταματήσει να χαρακτηρίζεται ως εθνικό σύμβολο.

Διαβάστε εδώ τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το «παραλήρημα» του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Διαβάστε εδώ τις απίστευτες δηλώσεις του κ. Ζουράρι

Μέσω του realfm και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου πήρε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις τόσο του Κώστα Ζουράρι για τα νησιά, όσο και του Νίκου Παρασκευόπουλου για τη σημαία.

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι οι αναφορές αυτές είναι ένα είδος πολιτικής «ίωσης» που χτύπησε τις τελευταίες μέρες τα στελέχη της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τόσο κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα περίοδο, ο υπουργός Παιδείας απάντησε:

«Ελπίζω να μην είναι "ιός". Τα μόνα πράγματα, στα οποία έχω μια σχετική εγκυρότητα, είναι τα θέματα τα εκπαιδευτικά. Πραγματικά, δεν θέλω να σχολιάσω δηλώσεις που εγώ τουλάχιστον δεν θα τις έκανα, αλλά που είμαι σίγουρός ότι γίνονται με κάποιο σκεπτικό».

Σχετικές ειδήσεις