ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Την άνοιξη ο νέος διαγωνισμός με περισσότερα κανάλια

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Την άνοιξη ο νέος διαγωνισμός με περισσότερα κανάλια

Ειδήσεις | Τηλεοπτικές άδειες: Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (17/01/2017) ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί μέσα στην άνοιξη του 2017, «καθώς», όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ο κ. Παππάς σημείωσε πως θα υπάρξει τίμημα για την αδειοδότηση των καναλιών, επισημαίνοντας ότι η αγορά αποτίμησε τις άδειες με 25 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

«Πρέπει να ακούσουμε το αίτημα για μικρή αύξηση του αριθμού των αδειών με πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης. Θα ξεκινήσει διαδικασία διαλόγου και με τα πολιτικά κόμματα και σύντομα θα φτάσουμε και στον ακριβή αριθμό», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Παππάς.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Τρίτη ο κ. Παππάς συναντήθηκε με την ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), υπό το φως της απόφασης του ΣτΕ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ από πλευράς κυβέρνησης θα υπάρξει η αμέριστη υποστήριξη προς το ΕΣΡ, σε όλα τα επίπεδα (υλικοτεχνικής και άλλων υποδομών).

Σχετικές ειδήσεις