ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θράσος και ψεύδη από τον Τσίπρα - Θα τον... απολύσει ο λαός!

Μητσοτάκης: Θράσος και ψεύδη από τον Τσίπρα - Θα τον... απολύσει ο λαός!

Νέα δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Αγροτικό.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ - «ΟΡΓΙΟ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή της ομιλίας του έστρεψε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για θράσος και ψεύδος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια και οι επιλογές της κόστισαν στην Ελλάδα 86 δισ. ευρώ.

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ τάσσεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που συμβιβάστηκε με τους πιο ακραίους δανειστές.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε μονομερείς σωστές ενέργειες, μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, διαμηνύοντας προς την κυβέρνηση ότι «τώρα πλέον στέλνετε... επιστολές μετάνοιας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η εθνική σύνταξη που... έταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα ισχύσει από το 2031.

Αναφερόμενος στα αγροτικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως το τρέχον κόστος παραγωγής καθιστά μη επωφελή την ενασχόληση με τα αγροτικά. «Ισχυριστήκατε ψευδώς ότι το 85% των αγροτών θα πληρώσουν λιγότερες εισφορές. Ως προς την απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων, η Κομισιόν λέει ότι είμαστε προτελευταίοι, μετά τη Μάλτα», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίσθηκε επιφυλακτικός στην πρόταση Τσίπρα για νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Τύπο.
«Αν είναι πάλι να φορτώσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων στις πλάτες των εργαζομένων, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε. Αυτά να τα ξεχάσετε», είπε και ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Εσείς δεν κάνατε 4 μυστικές συναντήσεις με τον Ψυχάρη παρέα με μία γάτα; Αν κάτι χάλασε στη μοιρασιά, δεν είναι δικό μου πρόβλημα».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι ο κ. Μουλόπουλος εξυπηρετεί συμφέροντα. «Ως τι εμφανίζεται ο κ. Μουλόπουλος; Τι συμφέροντα εξυπηρετεί;», ρώτησε τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Τους εργαζόμενους στα κανάλια δεν τους σκεφτήκατε, όταν θέλατε να κλείσετε τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Υπήρξε μυστική συνάντηση Παππά-Μουλόπουλου-Ψυχάρη; Τι εννοείτε για το θεσμικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις ΜΜΕ; Εννοείτε να φορτώσουμε βάρη στους φορολογούμενους;»

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για όργιο με παράνομη μονιμοποίηση συμβασιούχων. «Απολύσεις στο Δημόσιο δεν θα κάνει η ΝΔ. Μόνο ο Τσίπρας θα απολυθεί από τον ελληνικό λαό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ρώτησε που εστίαζε ο πρωθυπουργός την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε «η πραγματικότητα είναι ότι παίζετε ένα θέατρο. Προσπαθείτε να διαφυλάξετε κάποιο πολιτικό κεφάλαιο μέσα από συγκρούσεις που παίζουν με το μέλλον της χώρας». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει με επιστολή την συμμετοχή του ΔΝΤ «δεν έχετε αλλάξει θέση και σταματείστε να κοροϊδεύετε τους πολίτες».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διάβασε απόσπασμα από την επιστολή Τσακαλώτου ότι «είναι μία παροχή που δόθηκε μία φορά και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της φορολογικής μεταρρύθμισης». «Για ποια 13η σύνταξη μιλάτε;» φώναξε κάνοντας λόγο για «εξοργιστική διγλωσσία που εμποδίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Σχετικές ειδήσεις