ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «μαύρα»» γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Τα «μαύρα»» γενέθλια του ΠΑΣΟΚ
Παρά τις φιλότιμες και κοπιώδεις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου να ενώσει...

Παρά τις φιλότιμες και κοπιώδεις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου να ενώσει με την έμπλεη συνθημάτων και συναισθημάτων ομιλία του τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το… πάρτι των 37ων γενεθλίων του Κινήματος δεν είχε καθόλου κέφι!

Η επέτειος επισκιάστηκε από το βαρύ κλίμα που δημιούργησαν οι κάθε άλλο παρά ευχάριστες ομιλίες και οι ποικίλες αντιδράσεις, κάποιες από τις οποίες ήταν και ιδιαίτερα οξείς.

Η κακή αρχή έγινε από τα μέλη της ΠΑΣΠ, τα οποία φώναζαν την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός, συνθήματα όπως «ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο», «Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν» κλπ.

Το γεγονός οδήγησε τον πρωθυπουργό να ανεβάσει τους τόνους, απαντώντας τους ότι «τα πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός» και ότι δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες.

Εκτός από τους φοιτητές βέβαια, την κυβερνητική πολιτική αποδοκίμασαν πολλά ακόμη στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε κάτι άλλο. Ένα ξένο σώμα προς το ΠΑΣΟΚ που ξέρουμε. Κάναμε σε ελάχιστο χρόνο πράξη το αίτημα των στελεχών και των φίλων μας να τα αλλάξουμε όλα. Μόνο που τα αλλάξαμε προς τη λάθος κατεύθυνση».

Με την Πομπηία τις τελευταίες μέρες της, παρομοίασε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Μπίστης, λέγοντας ότι «Οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γι' αυτήν την κατάσταση είναι μεγάλες».

Άλλο ενδιαφέρον επεισόδιο ήταν αυτό με πρωταγωνιστή τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά, Παναγή Βλάχο, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στο κόμμα και τον Γιώργο Παπανδρέου, προκαλώντας τον εκνευρισμό κάποιων στελεχών.

Ο κ. Βλάχος άρχισε να μιλάει για υπουργούς και συνεργάτες με πτυχία από το Χάρβαρντ, οι οποίοι ζουν σε χρυσά κλουβιά και δεν αντιλαμβάνονται τα καθημερινά προβλήματα του ελληνικού λαού.

Κάποιο μέλος του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν στο ακροατήριο εξοργίστηκε, με αποτέλεσμα να ζητήσει τον λόγο από τον κ. Βλάχο. Οι δύο άνδρες δεν άργησαν να διαπληκτίζονται και πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, το επεισόδιο έληξε χωρίς να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Απ. Κακλαμάνης: Όχι άλλα λάθη

Τα εφτά «καρφιά» της Λούκας στην κυβέρνηση

Σύγκρουση Παπανδρέου – ΠΑΣΠ στη συνδιάσκεψη

Παπανδρέου: Προσπάθεια τόνωσης του κομματικού πατριωτισμού