ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Προσπάθεια τόνωσης του κομματικού πατριωτισμού

Παπανδρέου: Προσπάθεια τόνωσης του κομματικού πατριωτισμού
Ανασκόπηση της κυβερνητικής πολιτικής πασπαλισμένη με αναμνήσεις του ένδοξου παρελθόντος ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού...

Ανασκόπηση της κυβερνητικής πολιτικής πασπαλισμένη με αναμνήσεις του ένδοξου παρελθόντος ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να τονώσει τον κομματικό πατριωτισμό των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα θέλησε να συνδέσει την δική του πολιτική με αρχές που είχαν εμπνεύσει τα μέλη του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αλλά το Κίνημά μας βασίστηκε πάντα στην βαθιά πίστη ότι ένας λαός μπορεί να ορίζει την μοίρα του. Και στις πιο δύσκολες στιγμές το Κίνημά μας μπορούσε να κρατήσει ζωντανά τα οράματα και τις αξίες μας. Αυτό ζούμε και σήμερα» είπε, αναδεικνύοντας έτσι τα όποια κοινά χαρακτηριστικά υπάρχουν με το παρελθόν.

Ο κ. Παπανδρέου εντούτοις ανέφερε πως 37 χρόνια μετά την ιστορική διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου έχει επέλθει το τέλος μιας εποχής και ότι η εποχή που διανύουμε είναι η αρχή της επόμενης. Έπειτα περιέγραψε το διεθνές περιβάλλον και το ρόλο της Ελλάδας σε αυτό. «Πολλά από αυτά που έλεγα από την αρχή της κρίσης αυτής ακούγονταν τότε αιρετικά ή εκλαμβάνονταν ως άλλοθι αποφυγής ανάληψης ευθύνης από τη χώρα μας. Σήμερα είναι στο τραπέζι των επίσημων ή άτυπων συζητήσεων ή είναι πια στο δρόμο της εφαρμογής», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ανάπτυξη, πράσινη ενέργεια, παιδεία και ανεργία θα είναι οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.