ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ίχνος ντροπής! Ακόμα δύο βουλευτές πήραν τη 13η σύνταξη

Ίχνος ντροπής! Ακόμα δύο βουλευτές πήραν τη 13η σύνταξη

Δεν τους φτάνουν τα 5.000 ευρώ και θέλουν και τα 300 που έδωσε «δώρο» ο Τσίπρας.

Μετά τον Μάκη Μπαλαούρα και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι δύο βουλευτές έλαβαν το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ.

Πρόκειται για τον βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ντζιμάνη που παραδέχθηκαν ότι τον περασμένο Δεκέμβριο τους καταβλήθηκε η λεγόμενη 13η σύνταξη.

Ο κ. Γιακουμάτος υποστήριξε, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Ant1, ότι το έλαβε χωρίς να το θέλει και πως διέθεσε το ποσό αυτό αλλά και επιπλέον χρήματα σε ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Όπως είπε, έδωσε χρήματα σε κοινωνικά συσσίτια, σε τρεις εκκλησίες -έχει μάλιστα και τα σχετικά παραστατικά- σε ρακοσυλλέκτες, ενώ δώρισε σε ΑΜΕΑ δύο air-conditions, διαψεύδοντας έτσι το Υπoυργείο Εργασίας αναφορικά με την επιστροφή των ποσών από βουλευτές.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης από την Κοζάνη, δήλωσε ότι ως απόστρατος αξιωματικός λαμβάνει χρήματα από τρία ταμεία και δεν το είχε προσέξει.

Το έψαξε μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά τη αποκάλυψη της υπόθεσης Μπαλαούρα. Την περασμένη Δευτέρα απευθύνθηκε στην τράπεζα, όπου του απάντησαν πως στις 21 Δεκεμβρίου 2016 έλαβε το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ. Ο κ. Ντζιμάνης διαβεβαίωσε πως επέστρεψε το ποσό στον ΕΦΚΑ.

Σχετικές ειδήσεις