ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ντροπή: Υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές που πήραν την 13η σύνταξη του Τσίπρα!

Ντροπή: Υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές που πήραν την 13η σύνταξη του Τσίπρα!

Ειδήσεις | 13η Σύνταξη: Έπρεπε να περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από τότε που αποκαλύφθηκε ότι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Μάκης Μπαλαούρας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, έλαβαν το έκτακτο βοήθημα του Δεκεμβρίου για τους χαμηλοσυνταξιούχος, για να έρθει τώρα το υπουργείο Εργασίας και να παραδεχθεί πως αυτό έχει δοθεί και σε άλλους βουλευτές!

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΩΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνείται πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα πόσοι και ποιοι βουλευτές «τσίμπησαν» τη 13η σύνταξη που είχε τάξει ο πρωθυπουργός.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο «η καταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής της και βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν την κατάθεση τέτοιων ποσών στους λογαριασμούς τους τα επανακατέθεσαν σε λογαριασμούς του ΕΦΚΑ».

Σωστό και έτσι έπρεπε να γίνει, γιατί είναι το λιγότερο προκλητικό, όταν κονομάς 6.000 ευρώ ως αποζημίωση να πάρεις κι άλλα περίπου 350 ευρώ. Πόσο δε μάλλον τη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας ζουν έναν καθημερινό Γολγοθά, εξαιτίας των Μνημονίων.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί το υπουργείο σιωπά; Γιατί δεν δίνει ονόματα και διευθύνσεις; Τι φοβάται;

Συγγνώμη κιόλας, αδέρφια, αλλά η υπόθεση αυτή βρωμάει και ζέχνει από χιλιόμετρο!

Σε κάθε περίπτωση, σε μια τέτοια ιστορία θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας, για να μάθουμε επιτέλους τι ισχύει και τι όχι: πόσοι και ποιοι βουλευτές πήραν το έκτακτο βοήθημα;

Όσο για τις δικαιολογίες περί λογιστικού λάθους ή για αδυναμία διασταυρώσεων στα φορολογικά στοιχεία, αυτά είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Το ξέρουμε ότι η κρατική μηχανή μοιάζει με αργοκίνητο καράβι. Αλλά εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν πέρα και πάνω από κάθε λογική.