ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης εναντίον ΝΔ: Κινούνται με υποκρισία και παραλογισμό

Ξυδάκης εναντίον ΝΔ: Κινούνται με υποκρισία και παραλογισμό

Νίκος Ξυδάκης | Ειδήσεις: «Με τον ίδιο τρόπο που η Νέα Δημοκρατία ψήφισε "παρών" για τη διανομή του βοηθήματος από το περίσσευμα στους συνταξιούχους, με τον ίδιο τρόπο κινείται και τώρα, με μια υποκρισία και με έναν παραλογισμό», είπε ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς και τις προοπτικές που ανοίγονται, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «πρώτη μέριμνα είναι να ανακουφιστεί η καθημερινότητα του πολίτη» και να ανοίξει «ένα παράθυρο στο μέλλον στις νεότερες γενιές».

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξασφαλίσει κάποιους μακροοικονομικούς δείκτες που θα βάλουν τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, κυρίως ένα σταθερό και βιώσιμο χρέος» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως «αυτό που κερδίζεις (από τη συμφωνία) και το οποίο πάντα μας το αφαιρούσαν οι δανειστές [...] είναι η αίσθηση σταθερότητας, ένα σταθερό πλαίσιο που είναι αναγκαίο και για τους πολίτες», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Ξυδάκης εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογή Μακρόν. «Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να κάνει την έκπληξη η κυρία Λεπέν. Η έκπληξη θα είναι αν πάρει μεγάλο ποσοστό» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο Μακρόν θα βγει και μακάρι να καταλάβει από τα διδάγματα της Ιστορίας ότι χρειάζεται μια μετατόπιση του πολιτικού παραδείγματος από τα λόγια και την υποταγή στον νεοφιλελευθερισμό και στις εύκολες λύσεις σε μια επανεκκίνηση μιας υγιούς σχέσης της δημοκρατίας με τον λαό».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Ξυδάκη

Ρoή Ειδήσεων