Κικίλιας: Η ΝΔ είναι έτοιμη για όποτε κι αν γίνουν εκλογές

Κικίλιας: Η ΝΔ είναι έτοιμη για όποτε κι αν γίνουν εκλογές

«Η αλλαγή έρχεται, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη, θέλει τώρα εκλογές, αλλά όποτε και να γίνουν θα τις κερδίσει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υφάρπαξε» την ψήφο των πολιτών και τους «κορόιδεψε». «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτωχοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία προς τα κάτω, να διαλύσει τη μεσαία τάξη και να μοιράζει συσσίτια, εμπορευόμενος μια θέση στον έναν έναντι του άλλου, από τις πόρτες και τα παράθυρα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ξανά ένα κομματικό κράτος. Σε τι; Στα αποκαΐδια μιας χώρας που δεν αντέχει άλλο», παρατήρησε.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι «δεν υπάρχει καλύτερος για να φέρει επενδύσεις στη χώρα, κατά γενική ομολογία, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και πως όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα συζητήσει ξανά για το μείγμα πολιτικής και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η αγκαλιά της ΝΔ είναι ανοιχτή σε όλη την κοινωνία, αλλά δεν είναι ανοιχτή «στους παραγονταραίους κακιάς παλιάς κοπής που πηδάνε δεξιά και αριστερά, κατά το δοκούν, για μια κρατική θέση».

Σε ότι αφορά το θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης επιτέθηκε εναντίον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Τον κατηγόρησε ότι «κορόιδεψε» τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης, γιατί, όπως είπε, διαπραγματεύτηκε μαζί τους και μετά πήγε και κατέθεσε μια εντελώς διαφορετική λύση από αυτή την οποία είχε συζητήσει. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι «θα γίνει χαμός και πανικός όταν φέρει τη λύση αυτή στη διαβούλευση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με την αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

«Η ΝΔ τιμά τον ΠΑΟΚ και τον λαό του και τον Άρη και τον Ηρακλή και όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας και όλες τις ομάδες στον αθλητισμό στην πρωτεύουσα και περιφερειακά και δεν θα ήθελε να μπλέξει σε καμιά των περιπτώσεων ο αθλητισμός με την πολιτική», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η Νέα Δημοκρατία-και είναι απόφαση του προέδρου της αυτή- δεν αντιμάχεται κανέναν επιχειρηματία. Ως πρόεδρος δεν αντιμάχεται κανέναν επιχειρηματία ο ίδιος. Η Ν.Δ. έχει πρόβλημα με τον τρόπο που λειτουργεί, στο συγκεκριμένο θέμα και σε άλλα θέματα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γιατί εμείς πιστεύουμε στην ισονομία και στην ισοπολιτεία, εμείς πιστεύουμε στην ίση, καθαρή και έντιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρηματιών απέναντι στο κράτος. Δεν ξεχωρίζουμε κανέναν, δεν αγαπάμε κανέναν, δεν μισούμε κανέναν. Θέλουμε ένα κράτος που να είναι καθαρό και να ορίζει ίσους κανόνες για όλους. Προφανώς λεκτικές συμπεριφορές στις συνεντεύξεις δεν μας αρέσουν, δεν μας αγγίζουν, όμως θα ήθελα να καταλάβετε ότι η δέσμευση της ΝΔ απέναντι σε όλους και σε αυτούς που την αγαπούν και σε αυτούς που δεν την αγαπούν και σε αυτούς που την υποστηρίζουν και σε αυτούς που δεν την υποστηρίζουν είναι ένα κράτος δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ