ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο: Για να πάρουν τη δόση των 8,5 δισ. πληρώνουν τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Σκάνδαλο: Για να πάρουν τη δόση των 8,5 δισ. πληρώνουν τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

ΕΛΣΤΑΤ: Εθνικός διασυρμός - Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευσηΤσίπρα και Τσακαλώτου κατέληξε στο να ζητούν οι δανειστές να πληρώσουμε τα δικαστικά έξοδα για την υπεράσπιση του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Αν και η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως (πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε), ωστόσο έχει κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων και προκαλεί θυμό και οργή:

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προκειμένου να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup και να πάρουμε τη δόση.

Η πληροφορία έχει ως εξής:

Στη συνεδρίαση του EuroWorking Group που προηγήθηκε του Eurogroup της Πέμπτης (15/06/2017) στο Λουξεμβούργο τέθηκε το αίτημα προς την ελληνική πλευρά να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά καιρούς εναντίον του για τα στατιστικά στοιχεία του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Μαΐου το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με νέο του βούλευμα να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο κ. Γεωργίου για τις κατηγορίες που αφορούν στις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος. Πρόκειται για το δέυτερο κατά σειρά βούλευμα με το οποίο κρίνεται ότι οι τρεις αρχικώς, εμπλεκόμενοι για την υπόθεση αυτή δεν πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου.

Επιπλέον, ως τελευταία εκκρεμότητα πριν από τη δόση, ζητείται από την ελληνική πλευρά να εξετάσει το ζήτημα που προέκυψε από την ποινική δίωξη τριών στελεχών των θεσμών που βρίσκεται σε εξέλιξη για το συμβουλευτικό ρόλο που είχαν αναλάβει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οι δύο επιφυλάξεις του EuroWorking Group αφορούν στην υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τον Ανδρέα Γεωργίου για τη δικαστική περιπέτεια που είχε ως πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και να απαλλάξει τρεις κοινοτικούς εμπειρογνώμονες συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, μία Ιταλίδα, έναν Ισπανό και έναν Σλοβάκο, που διώκονται ποινικά.

Σχετικές ειδήσεις