Δημοσκόπηση: Στις 18 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Newsbomb

Προβάδισμα 18 μονάδων καταγράφει η αξιωματική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφοντας συντριπτικό προβάδισμα με τους επτά στους δέκα πολίτες να παρουσιάζονται δυσαρεστημένοι πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση δεν πήρε ότι διεκδικούσε από το Eurogroup.

Στη δημοσκόπηση ακολουθούν με 7,5% το ΚΚΕ, με 7% η ΧΑ, με 6% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ μικρή άνοδο με 2% καταγράφει το Ποτάμι.

Μεγάλα ποσοστά καταγράφει η δηλούμενη αποχή που φτάνει το 17%.

Παράλληλα, στην παράσταση νίκης το 69,5% πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόνο το 10% πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα είναι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 33% έναντι 16%.

Μόλις το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει ευχαριστημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 40% δηλώνει δυσαρεστημένο και βλέπει εναλλακτικές, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δυσαρεστημένων δεν βλέπει εναλλακτικές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση επτά τους 10 Έλληνες απαντούν αρνητικά στην ερώτηση αν πήρε η Ελλάδα όσα διεκδίκησε στο Eurogroup.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποτελεσματικά: φθάνει το 77%.

Στην ερώτηση τί κυβέρνηση θα ήθελαν μετά από πιθανές εκλογές μόνο το 16% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 33% δηλώνει ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή με κορμό της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον προηγούμενο μήνα καταγραφόταν προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ ελάμβανε 32,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην έρευνα αποτυπωνόταν η γνώμη των πολιτών για τα μέτρα που είχαν ψηφισθεί τις ημέρες διεξαγωγής της από τη Βουλή, με τη συντριπτική πλειοψηφία να πιστεύει ότι συνιστούν νέο μνημόνιο.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved