ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο: Με το Survivor τα έβαλε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Απίστευτο: Με το Survivor τα έβαλε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση της, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑβάλει κατά του Δήμου Γαλατσίου καθώς όπως υποστηρίζει η διεξαγωγή του ημιτελικού και τελικού του γνωστού τηλεπαιχνιδιού Survivor στο Άλσος Βεϊκου υποβαθμίζει το τεράστιο σημασίας αγαθό του πολιτισμού

Στη σχετική ανακοίνωση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν προηγήθηκε διάλογος για να παραχωρηθεί ο χώρος , ενώ για να διεξαχθεί ο ημιτελικός και ο τελικός ακυρώθηκαν εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γαλατσίου να παραχωρήσει, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία διαλόγου, εκτάσεις του Άλσους Βεΐκου, όπως το υπαίθριο θεατράκι, από τις 29/6 έως τις 6/7. για τη διεξαγωγή του ημιτελικού και τελικού του γνωστού τηλεοπτικού προγράμματος «Survivor», αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ιεράρχησης αξιών και αντίληψης για τον πολιτισμό, εκ μέρους του Δημάρχου και της παράταξής του. Πολύ περισσότερο, τη στιγμή που, στο βωμό του «Survivor», αναβλήθηκαν και πρακτικά ακυρώθηκαν μονομερώς προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιρινού Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και εκδήλωση που συμμετείχε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διερωτόμαστε μάλιστα αν και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στη λογική της Δημοτικής Αρχής για την «αξιοποίηση» δημόσιων χώρων προς όφελος των γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων, που κατά καιρούς ορέγονται χώρους σαν το ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και θεαμάτων όπως το X-Factor, ιδιωτικά πρωταθλήματα κ.λπ.

Η επίκληση του χρηματικού οφέλους από την ενοικίαση του χώρου έρχεται μάλιστα σε κραυγαλέα αντίθεση με την εκ μέρους του Δήμου πρόσκληση εθελοντών, για να συνεισφέρουν στην καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η Δημοτική Αρχή δείχνει εξαιρετική ευαισθησία απέναντι στον επιχειρηματικό κολοσσό που εκμεταλλεύεται το «Survivor» και σπεύδει να παράσχει δωρεάν υπηρεσία στην παραγωγή, απαλλάσσοντας την από το βάρος να προσλάβει εργαζόμενους/ες.

Αυτό το πλέγμα ενεργειών μας βρίσκει εντελώς αντίθετους/ες, ακριβώς διότι κινείται στη λογική της ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και θυσιάζει τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, υποβαθμίζοντας το τεράστιας σημασίας αγαθό του πολιτισμού».

Διαβάστε όλα τα νέα του Survivor εδώ

Σχετικές ειδήσεις