ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Στόχος της κυβέρνησης η εξάντληση της τετραετίας

Σκουρλέτης: Στόχος της κυβέρνησης η εξάντληση της τετραετίας

Την εξάντληση της τετραετίας προσδιόρισε ως στόχο της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πιθανότητα μετεκλογικών συνεργασιών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Μια θετική πορεία της οικονομίας θεωρώ ότι θα μας δώσει διαφορετικό πολιτικό αέρα να διαπραγματευτούμε πράγματα που ήμασταν αναγκασμένοι να αποδεχθούμε».


«Για πρώτη φορά από το 2010 δρομολογήσαμε μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα. Η θέση της ΝΔ υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών ακυρώνει αυτό που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει για τις βασικές αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης, που είναι να παρέχει αυτήν την υπηρεσία με δικά της μέσα. Διαβλέπω ότι ενδεχομένως να υπάρξουν πυρήνες δημάρχων οι οποίοι ωθούμενοι από τον κ. Μητσοτάκη θα προσπαθήσουν de facto να παρακάμψουν τη νομοθετική ρύθμιση εις βάρος των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα για να ανοίξει ο δρόμος στις ιδιωτικές εταιρείες. Αλλά νομίζω ότι οι προθέσεις τους έχουν αποκαλυφθεί στον κόσμο και η κοινωνική πίεση θα το αποτρέψει», ανέφερε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών.

«Θεωρώ ότι καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν χρόνο δεν κρίνεται κυρίως από τα κυβερνητικά σχήματα. Κρίνεται από την ουσία της πολιτικής της και από τις σχέσεις που οικοδομεί με την κοινωνία», αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε ότι ο χώρος που βρίσκεται πιο κοντά στην Αριστερά είναι αυτός της σοσιαλδημοκρατίας.

Υπογράμμισε όμως πως στην εγχώρια έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας «πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν πρόσωπα τα οποία υλοποίησαν μια σειρά ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας» και αναφέρει ως παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ.

«Η κυρία Γεννηματά είναι όμηρος όλων αυτών πολιτικών βαριδίων τα οποία ευθύνονται σε σχεδόν απόλυτο βαθμό για τα σημερινά αδιέξοδα. Αν λοιπόν δεν κατορθώσει να απαλλαγεί από αυτά τα πρόσωπα δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτήν τη δορυφορική ως προς τη ΝΔ τροχιά που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης και υπογραμμίζει πως «στη δική μας αντίληψη πάντοτε υπήρχε η λογική του διαλόγου με τους όμορους πολιτικά χώρους, αλλά προκειμένου αυτό να είναι φερέγγυο πρέπει να μην περιλαμβάνει τα πρόσωπα που είπαμε».

Σχετικές ειδήσεις