Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας ζει στο δικό του εικονικό κόσμο και «βλέπει» ανάπτυξη

Newsroom Newsroom

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας ζει στο δικό του εικονικό κόσμο και «βλέπει» ανάπτυξη

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας στο λαό, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως ζει στο δικό του εικονικό κόσμο βλέποντας πως η αναπτυξιακή πορεία έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία το βράδυ του Σαββάτου (08/07/2017) στα Ιωάννινα στο 26ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, απέτισε φόρο τιμής εκ μέρους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα μέλη και οπαδούς του Κόμματος και της ΟΚΝΕ (Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας 1922-1943) που βασανίστηκαν και άντεξαν στην απομόνωση και στην «αναμόρφωση» που υπέστησαν από τα αστικό κράτος για 10 ολόκληρα χρόνια στον περιβόητο «Πειθαρχικό Ουλαμό» Καλπακίου και προέβη σε εκτενή αναφορά στη δράση τους.

Απέτισε φόρο τιμής στην Οκτωβριανή Επανάσταση που πριν 100 χρόνια συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι «το να τιμάμε τον Οκτώβρη σημαίνει πρώτα απ' όλα να παλεύουμε σήμερα κάτω από την ίδια σημαία, αυτή του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, μέχρι την τελική νίκη του».

Κάλεσε τη νέα γενιά να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που φέτος έχει σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο: Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» και του οποίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 21-22-23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας στον λαό , ενώ ο πρωθυπουργός «ζώντας στον δικό του εικονικό κόσμο, επιμένει ότι η αναπτυξιακή πορεία έχει ήδη ξεκινήσει…».

Είπε ότι έχει περάσει, χωρίς επιστροφή, η εποχή που η καπιταλιστική ανάπτυξη στη χώρα μας, έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες, έφερνε κάποια βελτίωση σε μισθούς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι πουθενά η καπιταλιστική ανάκαμψη δεν είναι κοινωνικά δίκαιη γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι μόνο ταξικό, εκμεταλλευτικό, άδικο, αλλά και βαθιά σάπιο, γερασμένο, γι' αυτό και γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό και άδικο.

Απαντώντας στο ερώτημα που απευθύνεται στο ΚΚΕ «σε ποιά χώρα γίνονται αυτά που λέτε» είπε ότι «με τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον προηγούμενο αιώνα. Ο οποίος, παρά τις όποιες αδυναμίες, πρόσφερε στους λαούς, στη νεολαία, στις χώρες του, πρωτόγνωρες κατακτήσεις και δικαιώματα σε πολλούς τομείς, πρώτα απ' όλα εξάλειψε την ανεργία».
Έθεσε το ερώτημα «αφού η "ανάπτυξη" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει τάχα "κοινωνικό πρόσωπο", θα είναι τάχα "δίκαιη", τότε γιατί η κυβέρνηση έστρωσε το έδαφος με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις ΣΣΕ, την ουσιαστική νομοθέτηση του lock out, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη και τόσα άλλα;».

Πρόσθεσε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη «made in ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια και απαράλλαχτη με αυτήν που ευαγγελίζεται η ΝΔ» και η μόνη διαφορά τους είναι ποιός θα καθίσει στην καρέκλα της αντιλαϊκής εξουσίας και ποιών ομίλων συμφέροντα θα εξυπηρετήσει ο καθένας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «με προίκα τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ διεκδικεί για λογαριασμό τής αστικής τάξης, μερίδιο στη μοιρασιά ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, φυσικού αερίου και εμπορευμάτων» και από την «καρδιά των Βαλκανίων που μυρίζουν πάλι μπαρούτι» έστειλε το μήνυμα ότι «ο λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να δεχθούμε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των εκμεταλλευτών της χώρας και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που απεργάζονται νέα επικίνδυνα σχέδια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved