ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλωμενάκης: Τέλος Αυγούστου ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της Εξεταστικής για την Υγεία

Μπαλωμενάκης: Τέλος Αυγούστου ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της Εξεταστικής για την Υγεία

Με το θέμα της κοστολόγησης των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων, βάσει της δικογραφίας που έχει σταλεί στη Βουλή, θα ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου ο δεύτερος κύκλος των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm»:

«Είναι μία δικογραφία, η οποία έχει έλθει στη Βουλή και αφορά παράνομες πράξεις που έχουν να κάνουν με την ερμηνεία συγκεκριμένης υγειονομικής διάταξης, με βάση την οποία είχε στηθεί μία διαδικασία να πληρώνονται εξετάσεις αρθροσκοπήσεως πολύ υψηλότερα από ό,τι έπρεπε», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης και εξήγησε: «Η αρθροσκόπηση μπορεί να έχει και διαγνωστικό και θεραπευτικό χαρακτήρα. Στις θεραπευτικού τύπου επεμβάσεις το κράτος, μέσω ενοποιημένων νοσηλίων, έδινε 1.500 ευρώ, ενώ στη διάγνωση υπήρχε κενό, δεν είχε οριστεί. Κάποιοι επιτήδειοι -κατά σύμπτωση όλοι από μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη που κυβερνούσε τότε- είχαν ερμηνεύσει τον νόμο, ότι το ίδιο είναι η διαγνωστική με τη θεραπευτική αρθροσκόπηση και έτσι για μία "επέμβαση" των 20 λεπτών συγκεκριμένο ιατρείο έπαιρνε 1.500 ευρώ, ενώ μόλις ήλθε η κυβέρνηση καθιέρωσε 150 ευρώ μάξιμουμ. Θα εξετάσουμε αν περιείχε απλό λάθος ερμηνείας ή ήταν σκόπιμη, μεθοδευμένη επιλογή».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις