Τζανακόπουλος εναντίον Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων

Τζανακόπουλος εναντίον Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων

Δημήτρης Τζανακόπουλος | Ειδήσεις: Απάντηση στο προκλητικό «παραλήρημα» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αμφισβήτησε την ύπαρξη θαλασσίων συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, έδωσε σήμερα, Τετάρτη (16/08/2017) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμιά αμφισβήτηση ούτε των διεθνών συνθηκών, ούτε των ελληνικών συνόρων», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Real FM ο κ. Τζανακόπουλος.

«Αυτές είναι απόψεις οι οποίες είναι ακραίες, είναι απόψεις οι οποίες δεν βοηθάνε στο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο εμείς θέλουμε να εμπεδωθεί», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Και θαλάσσια σύνορα υπάρχουν και διεθνείς συνθήκες οι οποίες ορίζουν και νομικά και τελεσίδικα όλα αυτά τα ζητήματα. Βεβαίως η Τουρκία, κατά την προσφιλή της τακτική, αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, αμφισβητεί νομικά κεκτημένα, όμως από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε καμία τέτοια αμφισβήτηση ούτε των διεθνών συνθηκών, αλλά ούτε και των ελληνικών συνόρων. Η δική μας προσπάθεια είναι πάντοτε σε ένα κλίμα συνεννόησης και σε ένα κλίμα διαλόγου να προσπαθούμε να επιλύουμε όποια ζητήματα τίθενται, χωρίς όμως να αποδεχόμαστε την αμφισβήτηση νομικών τετελεσμένων αλλά και διεθνών συνθηκών», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε εδώ την απαράδεκτη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών