ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι «πατριώτες» των ΑΝΕΛ: Λένε «Ναι» σε τουρκική Ένωση Θράκης

Αυτοί είναι οι «πατριώτες» των ΑΝΕΛ: Λένε «Ναι» σε τουρκική Ένωση Θράκης

«Αλισβερίσι» και συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων – Το «πάρε – δώσε» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη Βουλή

Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα η συγκυβέρνηση – Κωλοτούμπα από τους ΑΝΕΛ με... αντάλλαγμα την κάλυψη Καμμένου

Τελικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία... και ειδικά στην πολιτική, κάθε κίνηση ενέχει σκοπιμότητες και συμφωνίες προς... το κοινό συμφέρον.

Πριν από μία εβδομάδα, στις 19 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη πολιτική ήττα στη Βουλή, αφού αναγκάστηκε έπειτα από την κατακραυγή της αντιπολίτευσης αλλά και τις αντιδράσεις του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ να αποσύρει την κατάπτυστη τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επίμαχη τροπολογία προκειμένου να δοθεί χρόνος να την μελετήσουν όσοι διαφωνούν και θα την επαναφέρει μετά από δέκα ημέρες, όπως είπε.

Τα «παζάρια» πίσω από τις κλειστές πόρτες

Η ταραχώδης συνεδρίαση της Βουλής τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη κ. Μάκη Γιαννουσάκη, έφερε την... ενδυνάμωση της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η στήριξη όχι μόνο του πρωθυπουργού αλλά και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ηγέτη των ΑΝ.ΕΛ. και το «πυρ ομαδών» της αντιπολίτευσης για την σύμπλευση των δύο κομμάτων, συσπείρωσε τον κυβερνητικό συνασπισμό, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να ετοιμάζει την... έκπληξη στην σημερινή (26/09) συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στηρίξει το νομοσχέδιο που εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση και το οποίο δίνει την δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν και τη νέα ρύθμιση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όταν αυτή επανακατατεθεί στην Βουλή.

Ο κ. Κουίκ επισήμανε πως «η τροπολογία θα εισαχθεί ξανά και θα λαμβάνει υπόψη τις θέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, και θα προστατεύει ταυτόχρονα τα συμφέροντα της Θράκης, έναντι εκείνων που δεν σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης και την εκεί ύπαρξη θρησκευτικής και όχι εθνικής μειονότητας».

Πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν την... κωλοτούμπα των ΑΝΕΛ ως «αντάλλαγμα» στην πλήρη κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον εταίρο του κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση «δήθεν σκάνδαλο» και υποστήριξε πως ο υπουργός Άμυνας «έπραξε τα δέοντα», παρά το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση με τα «περπατήματά» του.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ήταν καταλυτική καθώς, η «κομματική πειθαρχία» εφαρμόστηκε στο ακέραιο και οι κυβερνητικοί βουλευτές στήριξαν μέχρι κεραίας τον Πάνο Καμμένο.

Έτσι οι ΑΝΕΛ πλέον είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν οτιδήποτε τους ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν αυτό είναι επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα, όπως η αναγνώριση της τουρκικής Ένωσης Θράκης.

Παζάρι να γίνεται λοιπόν, για να κρατάμε την καρέκλα... Και ας θυσιαστούν και τα εθνικά θέματα... Ποιος νοιάζεται;

Σχετικές ειδήσεις