Μητσοτάκης σε 7 ευρωπαίους Επιτρόπους: «Αυτό είναι το σχεδιό μου για την Ελλάδα»

Μητσοτάκης σε 7 ευρωπαίους Επιτρόπους: «Αυτό είναι το σχεδιό μου για την Ελλάδα»

Το σχέδιο του για « την Ελλάδα του μέλλοντος» βρέθηκε επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με Ευρωπαίους επιτρόπους στις Βρυξέλλες.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μια σειρά από ευρωπαίους Επιτρόπους το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος. Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Πατρίδα μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Και όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών. Και σε αυτό το επίπεδο, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» επισήμανε στη συνέχεια ο προεδρος της ΝΔ.

«Ενα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Οι Επίτροποι τον υποδέχτηκαν ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει» τονίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, και συνεχίζει:

«Οι ερωτήσεις των Επιτρόπων αφορούσαν την ουσία των προτάσεών του και δεν έγινε αναφορά στη σημερινή κυβέρνηση και σε πιθανές ημερομηνίες και σενάρια εκλογών».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε, επίσης, με την Επίτροπο Μεταφορών κυρία Violeta Bulc.

Σημειώνεται ότι, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, οι δύο άνδρες θα έχουν και νέα συνάντηση αύριο, εκτός του αρχικού προγράμματος.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν οι:

Γιούρι Κατάινεν, αντιπρόεδρος Επιτροπής, Υπεύθυνος για ζητήματα Εργασίας Ανάπτυξης, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητας
Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων
Γκίντερ Έτιγκερ, Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων
Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων
Φιλ Χόγκαν, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης
Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας
Γκαμπριέλ Μαρίγια, Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών.