Αναδρομικά πρώην βουλευτών: Βολές του Υπουργείου Εργασίας εναντίον της ΝΔ

Αναδρομικά πρώην βουλευτών: Βολές του Υπουργείου Εργασίας εναντίον της ΝΔ

Αναδρομικά βουλευτών | Ειδήσεις: «Πρόκληση για τον κοινό νου, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», χαρακτηρίζει την Κυριακή (22/10/2017) το Υπουργείο Εργασίας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους 160 πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά ύψους 15 εκατ. ευρώ.

«Η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε "σήμα" διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές. Δικοί της πρώην βουλευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι, όσοι διεκδικούν τα αναδρομικά», σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας, διευκρινίζοντας: «Ο N. 4387/2016 επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη "βιομηχανία" προσφυγών που έστησαν, χωρίς αιδώ "γαλάζιοι" και "πράσινοι" πρώην βουλευτές. Χωρίς το νόμο, οι αποφάσεις αυτές θα ήταν άμεσα εκτελεστές και στο σύνολο των χρημάτων που επιδίκασαν, όπως ισχύει για όλους τους άλλους συνταξιούχους και κάθε Έλληνα πολίτη».

«Αντιθέτως», όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας, «με τη διαδικασία πληρωμής που προβλέφθηκε, θα ρυθμιστεί ο τρόπος και ο ρυθμός αποπληρωμής τους με υπουργική απόφαση, ώστε να μην επιβαρύνει απότομα και υπέρμετρα το δημόσιο ταμείο».

«Η όψιμη οργή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς υποκριτική, αλλά, κυρίως θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της ΝΔ και των πολιτικών της στελεχών, που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως πεδίο πλουτισμού και ατομικών προνομίων. Σε αυτόν τον τομέα πράγματι οι επιδόσεις τους διεκδικούν την "αριστεία"», συμπληρώνει το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια των πρώην βουλευτών

Δείτε επίσης: