ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Κούλογλου: «Τα Paradise Papers αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη»

«Βόμβα» Κούλογλου: «Τα Paradise Papers αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη»

Επικαλούμενος πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers αγγίζουν «το περιβάλλον Μητσοτάκη» και πως η Νέα Δημοκρατία «καρφώθηκε» μόνη της, με τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου στο ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» μίλησε για τα Paradise και Panama Papers, τους φορολογικούς παραδείσους που υπάρχουν εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προσπάθεια της Ευρώπης να τα αποκρύψει.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη στάση της ΝΔ περί διαχωρισμού «καλών» και «κακών» offshore, «πράγμα που φανερώνει την ανησυχία της καθώς οι αποκαλύψεις πιθανώς αγγίζουν σημαντικά στελέχη της».

«Τα πολιτικά συμπεράσματα από τα ονόματα που φαίνεται ν' αφορούν και τη χώρα μας θα είναι χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα», ανέφερε ο κ. Κούλογλου.

«Η ΝΔ λέει προκαταβολικά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις “καλές” και τις “κακές” offshore, που σημαίνει ότι κάποιοι από τη ΝΔ είναι μέσα στα Paradise Papers και έχουν offshore και η ΝΔ ζητά να καταχωρηθούν στις “καλές” offshore κι όχι στις “κακές”. Προφανώς, δεν πρόκειται για μικροστελέχη», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφορικά με το εάν η Ε.Ε. θα βοηθήσει στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες των ελέγχων, ο Στέλιος Κούλογλου επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη αποκάλυψη είναι ένα ακόμα πολύ ισχυρό ταρακούνημα».

Ρoή Ειδήσεων